van der Horst

24H Barcelona: Herberth Motorsport behaalt pole-position

Precote Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Precote Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport heeft de overall-pole-position voor de Hankook 24H BARCELONA 2021 behaald, ondanks een sterke prestatie van WTM powered by Phoenix in de slotfase.
De WTM powered by Phoenix-Ferrari 488 GT3 (#22, Georg Weiss / Leonard Weiss / Jochen Krumbach / Daniel Keilwitz / Hendrik Still) was de eerste auto die een snelle rondetijd op het 4,675 Kilometer lange Circuit de Barcelona-Catalunya neerzette en behield voor ruim twee derde van de 30 minuten durende kwalificatie de eerste plaats vast. Toen echter veroverde Robert Renauer met de Herberth Motorsport-Porsche 911 GT3 R (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Alfred Renauer / Robert Renauer) met een tijd van 1:46,587 minuten de eerste plaats en behield uiteindelijk met een voorsprong van  0,153 seconden de eerste startplaats. In de slotfase ondernam WTM-rijder Daniel Keilwitz nog een poging, maar de Duitser kon zijn tijd niet meer verbeteren.

Daarmee behaalde Herberth Motorsport voor de tweede keer dit jaar na de Hankook 24H DUBAI de algehele pole-position.

“Barcelona is voor ons een goed circuit”, zei Robert Renauer tegen Nick Daman van radiolemans.com. “We hebben hier al twee keer gewonnen. Tot dusver waren we ook deze week hier weer sterk en de kwalificatie verliep goed voor ons. We zijn één snelle ronde gereden en dat werkte voor ons goed: pole-position, een geweldig succes!”

De Rutronik Racing by TECE-Audi R8 LMS GT3 (#18, Michael Doppelmayr / Pierre Kaffer / Elia Erhart / Swen Herberger) behaalde achter de WTM Racing-Ferrari de derde startplaats dankzij een snelle ronde van Pierre Kaffer in de slotfase. Voor de CP Racing-Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Shane Lewis) was de vierde plaats het beste kwalificatieresultaat van het seizoen tot dusver, zodat er morgen bij de start van de Hankook 24H BARCELONA vier verschillende merken op de eerste twee startrijen staan.

Na een sterk optreden in de beginfase start de DINAMIC MOTORSPORT-Porsche 991 GT3 R (#7, Roberto Pampanini / Mauro Calamia / Amedeo Pampanini / Nicolas Stürzinger) vanaf de vijfde plaats, gevolgd door de IDEC SPORT-Mercedes-AMG GT3 (#17, Patrice Lafargue / Paul Lafargue / Paul-Loup Chatin / Nicolas Minassian), voor de eerste keer sinds 2019 weer van de partij in de 24H SERIES. De tweede Herberth Motorsport-Porsche (#92, Jürgen Häring / Bobby Gonzales / Wolfgang Triller / Marco Seefried / Tim Müller) staat naast de snelste van de in totaal drie Audi’s R8 van het team Car Collection Motorsport, die dit weekeinde aan de race deelnemen (#34, Johannes Dr. Kirchhof / Gustav Edelhoff / Elmar Grimm / Max Edelhoff / Stefan Aust), terwijl de PCR Sport-Ferrari 458 Italia GT3 (#16, Josep Mayola Comadira / Marc Carol Ybarra / Francesc Gutiérrez Agüi) met een volledig Spaanse bezetting de thuisrace vanaf de negende plaats start. Hier was het Francesc Gutiérrez Agüi , tweevoudig algeheel winnaar van de race, die de snelste ronde van het team op zijn naam schreef.

De RTR Projects-KTM X-BOW GTX (#718, Tomáš Miniberger / Sergej Pavlovec / Erik Janiš / Petr Lisa / JM Littman) was het snelste van in totaal drie KTM X-BOW’s aan de kop van de GTX-Klasse. De tijd was goed voor de tiende startplaats algemeen. True Racing (#716, Miguel Oliveira / Reinhard Kofler / Ferdinand Stuck / Peter Kox), het team, waarvoor dit weekeinde ook MotoGP-racewinnaar Miguel Oliviera aan de race deelneemt, start vanaf de tweede plaats in de klasse, terwijl Reiter Engineering (#724, Horst Felbermayr Jr. / Eike Angermayr / Mads Siljehaug), dit seizoen al twee keer klassewinnaar, de top drie van de klasse completeert.

Willi Motorsport by Ebimotors (#955, Fabrizio Broggi / Sergiu Nicolae / Sabino de Castro) behaalde voor de eerste keer dit seizoen de pole-position in de 991-klasse met de Porsche 911 GT3 Cup. Speed Lover (#978, Olivier Dons / Gavin Pickering / Ricky Coomber) en RABDAN by MRS GTRacing (#989, Saif Alameri / Audrius Butkevicius / Nicola Michelon / Nikolai Gadetskii) completeerden in de kwalificatie de top drie in de klasse, voor de koploper in het algehele GT-teamkampioenschap, DUWO Racing (#909, Andrey Mukovoz / Stanislav Sidoruk / Sergey Peregudov).

De ST Racing-BMW M4 GT4 (#438, Samantha Tan / Chandler Hull / Jon Miller / Nick Wittmer) zette de sterke kwalificatieserie in het debuutseizoen van het team in de 24H SERIES voort met de vijfde pole-position op rij in de 24H SERIES. Het Canades team stond ook op de pole-position bij de Hankook 6H ABU DHABI, die niet meetelden voor het kampioenschap. De   RHC Jorgensen-Strom by Century-BMW M4 GT4 (#450, Daren Jorgensen / Brett Strom / Danny van Dongen / Nathan Freke), een voormalig kampioensteam, eveneens uit Noord-Amerika, dat zijn comeback in de serie beleeft, start direct daarachter. De Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS GT4 (#499, Lisa Clark / Mark Issa / Jeff Westphal / Martin Lechmann) kon vanwege technische problemen geen geklokte ronde tijden, zodat het team van achteraan start.

Bij het wedstrijddebuut liet de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS EVO2 (#500, Nathanaël Berthon / Christer Joens / Martin Lechmann / Patric Niederhauser) een sterke prestatie zien met de twaalfde tijd algemeen in de kwalificatie.
CWS Engineering verslaat AC Motorsport in de strijd om TCE-pole

CWS Engineering heeft op het Circuit de Barcelona-Catalunya voor de tweede maal op rij in de 24H SERIES 2021 de pole-position behaald.

De CWS Engineering-Ginetta G55 (#278, Colin White / Ian Stinton / Jean- François Brunot / Angus Fender) stond gedurende vrijwel de volledige 30 minuten van de kwalificatie voor de Hankook 24H BARCELONA in de top drie.  Bij het aanbreken van de laatste vijf minuten reed teameigenaar Colin White een tijd van 1:55,962 minuten op het 4,675 kilometer lange Circuit de Barcelona-Catalunya en behaalde daarmee pole-position in de TCE-divisie.

Daarmee staat CWS Engineering voor de tweede keer in de drie meest recente edities van de  Hankook 24H BARCELONA op de beste startplaats van de TCE-divisie, want ook in 2018 stond het team helemaal vooraan.

De AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stéphane Perrin / Mathieu Detry / James Kaye / Vincent Radermecker) staat naast de Ginetta op de eerste startrij. Het Belgische team, dat momenteel met slechts drie punten achterstand op de derde plaats in het algehele TCE-teamkampioenschap staat, had lange tijd de voorlopige pole-position in handen, maar uiteindelijk lukte het opnieuw niet met de eerste TCE-pole voor Audi in meer dan twee jaar. Een snelle ronde van Mathieu Detry in de slotfase was echter wel genoeg voor een positie op de eerste startrij, het team kwam uiteindelijk slechts 0,092 seconden tekort voor de pole-position.

Het slotoffensief van AC Motorsport verdrong de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR DSG (#1, Emil Heyerdahl / Jasmin Preisig / Constantin Kletzer / Roberto Ferri) naar de tweede startrij van de TCE-divisie. Daarnaast staat de zusterauto (#112, Arunas Geciauskas / Sigitas Ambrazevicius / Vytenis Gulbinas / Paul Sieljes). Het Zwitserse team staat na twee overwinningen op Circuit Paul Ricard en op de Hockenheimring aan de leiding van het TCE-Teamkampioenschap.

De RAIL EQUIP BY TOTCAR SPORT-CUPRA TCR (#123, Jorge Belloc Diaz / Jorge Belloc Ruiz / Álvaro Rodríguez Sastre) leek een serieuze kandidaat voor een positie in de top drie, maar sloot de tijdtraining voor de thuisrace van het team uiteindelijk af met de vijfde plaats, direct gevolgd door CUPRA TCR van het eveneens Spaanse team Baporo Motorsport (#151, Manel Lao Gorina / Manel Lao Cornago / Llorenç Fluxà Domene / Llorenç Fluxà Cross). De Bas Koeten Racing-CUPRA TCR (#125, Bert Mets / Jos Stevens / Bob Stevens / Martin van den Berge / Christiaan Frankenhout) completeert het TCR-veld en staat op dezelfde rij als de Team ACP - Tangerine Associates-BMW M2 CS Racing (#221, Wim Spinoy / Catesby Jones / Jim Norman). 

Na de officiële avondtraining op het Circuit de Barcelona-Catalunya start de 22e editie van de Hankook 24H BARCELONA op zaterdag 4 september om 12.00 uur lokale tijd. De 24-uursrace wordt dan zonder onderbreking voortgezet en eindigt op zondag 5 september om 12.00 uur. Een livestream met commentaar van radiolemans.com is er op het officiële YouTube-kanaal van de 24H SERIES. Regelmatige updates zijn er ook op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

Persbericht 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 4 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons