van der Horst

24H Barcelona: KTM test nieuwe GTX uit

KTM GTX
KTM GTX
KTM and Reiter Engineering zetten in de Hankook 24 Hours of Barcelona, de laatste ronde van de 24H SERIES Europe, twee exemplaren in van de nieuwe KTM concept car die eerder al gespot werd op de omloop van Imola. De wagens die ingeschreven worden onder de naam KTM GTX komen uit SPX klasse voor experimentele wagens. De GTX is erg verschillend van de X-Bow GT4 die tegenwoordig in verscheidene kampioenschappen wordt ingezet.
Wat de finale naam wordt van de GTX en in welke klasse of kampioenschap de wagen volgend jaar uitkomt is nog niet geweten, maar mogelijk dient de huidige wagen als basis voor een toekomstig GT2-model. De 24 Hours of Barcelona worden gezien als testsessie en twee GTX bolides nemen er deel met als rijders Laura Kraihamer, Johannes Stuck en Ferdinand Stuck enerzijds en Sehdi Sarmini, Hubert Trunkenpolz, Gerald Kiska en Artur Chwist anderzijds.

Foto: KTM X-Bow
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op woensdag 28 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons