van der Horst

24H Barcelona: net geen 50 wagens ingeschreven

Start 2021 Hankook 24H Barcelona
Start 2021 Hankook 24H Barcelona
De 24H Series kent volgende maand zijn finale voor het Europese seizoen en doet dat met de Hankook 24H Barcelona en de organisatie kan er rekenen op een leuk deelnemersveld. Zo krijgen we net geen 50 wagens aan de start op dit moment, waaronder toch gevoelig wat Belgische teams.
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Ditmaal zijn het niet de GT3's die de gros van het veld vormen. Die eer gaat naar de Porsche 991 GT3 Cup type 992's, waarvan er veertien exemplaren aan de start verschijnen, terwijl bij GT3's het er maar dertien zijn. Al is er daar wel meer variatie. Naast vijf Audi's, waaronder eentje voor Haas RT, zijn er ook nog vier Porsche's. Drie daarvan zijn van het nieuwe model, terwijl er ook nog een wagen van de vorige generatie aan de start verschijnt. Tot slot zijn er ook nog twee Mercedes-AMG GT3's en twee Ferrari 296 GT3's die zullen deelnemen.

VDS Racing Adventures - MARC II Mustang
VDS Racing Adventures - MARC II Mustang
In de overige klassen zijn er gevoelig veel Belgische invloeden. Te beginnen met de GTX-klasse, waar VDS Racing Adventures zijn tweede 24 uren op een maand tijd zal afwerken met hun MARC II V8. 992 is het strijdveld van Red Ant Racing. Ayrton en Yannick Redant zijn samen met Kobe de Breucker al aangekondigd om hun leidersplaats te verdedigen, terwijl een tweede wagen van het team eveneens aan de start komt. Dat terwijl men ook Speedlover in dezelfde klasse gaat tegenkomen. Tot slot komt in de TCR-klasse de beruchte Audi RS3 LMS TCR van AC Motorsport ook nog eens meedoen. De wedstrijd vindt plaats van 15 tot en met 17 september op het Circuit de Catalunya.

Foto's: 24H Series powered by Hankook - Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op maandag 21 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons