van der Horst

24H Barcelona: RedAnt Racing als leider naar slotmanche van de 24H Series

RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Het autosportseizoen is de afgelopen weken naar de hoogste versnelling geschakeld, met voor RedAnt Racing vier belangrijke afspraken in vijf weken tijd. Dit weekend zijn we toe aan het derde hoofdstuk, met de slotwedstrijd van de 24H Series, de 24 Uur van Barcelona. RedAnt Racing trekt als leider in de sterk bezette 992-klasse naar de Catalaanse hoofdstad en heeft maar één objectief: de titel van 2022 verlengen. De structuur van de ondernemersfamilie Redant zet in Barcelona twee sterk bezette Porsche 992 GT3 Cup in.
  • LTF
Het is inderdaad een fameuze reeks, met de 24 Uur van Zolder eind augustus, de vijfde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zolder afgelopen weekend, dit weekend de 24 Uur van Barcelona en als slotakkoord over goed anderhalve week de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux op de Red Bull Ring en de voorlaatste race van het Belcar Endurance Championship in Oschersleben”, somt teameigenaar Bert Redant de indrukwekkende kalender op. “Ik ben trots op het team dat ook in dergelijke zeer drukke tijden, de wagens 100% voorbereid aan de start van de races laat komen en niets aan het toeval overlaat. Mijn dank gaat dan ook uit naar iedereen achter RedAnt Racing.
 
Titelstrijd over 24 uur
 
Sportief is de inzet in Barcelona zeer groot, want RedAnt Racing vertrekt als leider in de klasse ‘992’ aan de slotrace. Het team telt met de Porsche #903 zes punten meer dan Willi Motorsport by Ebimotors, terwijl Yannick Redant met evenveel punten bonus, leider is bij de rijders. Bovendien is het team van RedAnt Racing ook vierde in de algemene puntenstand, op amper acht punten van de leiders. Er staat dus heel wat op het spel voor de regerende kampioen in de klasse 992.
 
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Daarom rekenen wij niet alleen op de vaste rijders, Kobe De Breucker, Yannick Redant en Ayrton Redant, maar nemen we ook Huub van Eijndhoven mee aan boord. Huub heeft onder meer heel wat ervaring in de Porsche Supercup”, legt teammanager Marc Goossens uit. “Het wordt een zware opdracht, maar ik geloof echt in onze crew die het al het hele seizoen uitstekend gedaan heeft. Naast hun werk op de piste, wordt ook onze opdracht in de pitlane van groot belang. De strategie, onder meer tijdens de diverse Code 60, zal medebepalend zijn over winst en verlies.”
 
Zoals steeds vaardigt het team niet één, maar twee wagens af, met Brent Verheyen, Charles Dawson en Jimmy De Breucker in de Porsche met startnummer #904 en zij zorgen voor een mooie mix van snelle routine en jong talent. “Bovendien wordt er dit weekend met een nieuw type van de Hankook-band gereden en dus is het belangrijk om met twee wagens aan de start te verschijnen”, aldus nog Marc Goossens. “Je hebt veel input nodig en die is met twee wagens makkelijker te vergaren dan met één bolide. De testen en trainingen voorafgaand aan de wedstrijd zullen dan ook zeer belangrijk zijn.”
 
Op donderdag zijn er twee vrije testsessies van vier uur, waarna de vrije trainingen en kwalificaties volledig op vrijdag afgewerkt zullen worden. De wedstrijd zelf start zaterdag op het middaguur.

Meer info? https://www.24hseries.com/races/hankook-24h-barcelona-2023

Foto's:Ollivision
RedAnt Racing

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 13 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons