van der Horst

24H Barcelona: Team Bleekemolen leidt na 4 uur race

Team Bleekemolen - SEAT Leon TCR
Team Bleekemolen - SEAT Leon TCR
Na vier uur in de Hankook 24H BARCELONA rijdt de Team Bleekemolen-SEAT Leon TCR (#100, Sebastiaan Bleekemolen / Melvin de Groot / Rene Steenmetz / Michael Bleekemolen) aan de leiding bij de terugkeer van het team in de serie. Het Nederlandse team neemt voor het eerst sinds de overwinning bij de Hankook 24H SILVERSTONE als start van het seizoen weer deel aan een wedstrijd van de 24H TCE SERIES powered by Hankook en leidt nu voor de NM Racing Team.Ginetta G55 GT4 (#215, Nikolay Dmitriev / Maxime Guillemat / Marc de Fulgencio / Ivan Pareras / Nil Montserrat), die gisteren in de kwalificatie de pole-position veroverde en nu de SP3-GT4-klasse aanvoert. Als leider in de TCR-tussenstand heeft de MONLAU COMPETICIÓN-SEAT Leon TCR (#107 Alvaro Bajo / Alba Cano Ramirez / Jurgen Smet / Jose Manuel Perez Aicart) momenteel de derde plaats in handen op het 4,655 kilometer lange Circuit de Barcelona Catalunya.
Startgrid 24H Barcelona 2017
Startgrid 24H Barcelona 2017
Op de vierde plaats algemeen rijdt de NKPP Racing by Bas Koeten Racing-SEAT Leon TCR (#125, Gijs Bessem / Harry Hilders / Rob Rappange / Ramzi Moutran), die net voor het verstrijken van de eerste vier uur van de race het zevende verschillende team werd dat, zij het slechts voor korte tijd, de race aanvoerde. De SEAT rijdt voor de zusterauto, de Bas Koeten Racing powered by Kawasaki SEAT Leon TCR (#155, Kristian Jepsen / Jan Sorensen / Martin van den Berge / Anders Fjordbach), die de top vijf completeert.
 
Met NM Racing Team aan de leiding in de klasse rijdt het leidende team in de tussenstand van het SP3-GT4-kampioenschap, CWS (#178 Ginetta G55 GT4, Colin White Patrik Mathiesen / Joachim Bölting / Tom Wrigley) op de tweede plaats in de klasse, ondanks een lange pitstop als gevolg van een incident in de eerste ronde van de race. In dezelfde botsing was ook de pole-sitter in de TCR-klasse, de Red Camel-Jordans.nl-SEAT Leon TCR (#303, Ivo Breukers / Rik Breukers / Bert de Heus / JM Littman) verwikkeld was. De SEAT was vanaf de eerste rij gestart, maar verloor ruim 15 minuten vanwege de benodigde reparaties in de pits.
 
Start 24H Barcelona 2017
Start 24H Barcelona 2017
EST 1 Racing (#981 Porsche Cayman GT4, Thomas Padovani / Raimo Kulli / Sten Pentus / Keijo Kaasik / Jukka Honkavuori) completeert de top drie in de klasse SP3-GT4, nadat de Porsche vanaf de derde rij een sterke start had gemaakt en gedurende de beginfase het veld aanvoerde. De opmars van de Stratton Motorsport-Aston Martin Vantage GT4 (#237, Stuart Hall / Tom Black / David Tinn / Robin Marriott) bij het debuut van het Britse team in de 24H TCE SERIES powered by Hankook werd gestopt door elektrische problemen. Voor die tijd had de Aston Martin een voorsprong van zo’n 35 seconden.
 
Als pole-sitter in de klasse A2 voert de RECY RACING TEAM-BMW 120D (#194, Jan de Vocht / Johan van Loo / Wim Meulders / Thomas Piessens) de klasse aan, voor de Spirit Racing-Renault Clio Cup III (#168, Rob Nieman / Eric vd Munckhof / Frank Bedorf / Stan van Oord / Joey van Splunteren). De Cor Euser Racing-BMW 120D (#71, Cor Euser / Jim Briody / Carel Krieger / Stan van Oord) completeert de top drie in de klasse A2.
 
Synchro Motorsport - Honda Civic Type R
Synchro Motorsport - Honda Civic Type R
De Synchro Motorsport-Honda Civic Type R (#176, Alyn James / Daniel Wheeler / Martin Byford) leidt momenteel in de klasse A3, gevolgd door de MALTI COMPETITION-SEAT Leon Supercopa MK2 (#128, Philippe Burel / Victor Fernandes / Jean-Marc Rivet / Bob Arezina) en de Team Autosport de Jong-BMW E46 330D (#177, Peter Terlouw / Patrick Tieman / Marco de Jong / Karel Neleman / Mark Verhaegh). De andere deenemer in de klasse A3, de RKC/TGM-Honda FD2-Civic Type-R (#99, Ricky Coomber / Thomas Gannon / David Drinkwater / Andrew Mollison / Mark Symonds), legde alleen de opwarmronde af, maar kwam daarna de pits in vanwege elektronicaproblemen.
 
In de CUP1-klasse leidt de DUWO RacingBMW M235i Racing Cup (#235, Jean-Marie Dumont / Alexander W. Wetzlich / Nicolas Schmit / Andrey Mukovoz / Stanislav Sidoruk). De QSR Racingschool-BMW M235i Racing Cup (#154, Jimmy de Breucker / Mario Timmers / Rodrigue Gillion / Emilie Liljeström / Tommy Graberg) rijdt in dezelfde ronde op de tweede plaats en wil uiteraard zijn leidende positie in de kampioenschapsstand van de CUP1-klasse vasthouden.
 
Start 24H Barcelona 2017
Start 24H Barcelona 2017
De race wordt gedurende de nacht voortgezet, totdat op zondag om 12.00 uur de zwart-wit geblokte vlag gezwaaid wordt. Livetiming en livestreaming in HD-kwaliteit zijn beschikbaar via Motortrend on Demand, het Youtube-kanaal en de website van de 24H SERIES. Het team van Radiolemans.com is ter plekke voor live-commentaar. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Uiteraard is er ook live-timing beschikbaar via de website van de serie. Nadere informatie is te vinden via www.24htceseries.com.

24H Series by Creventic p/b HankookDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 2 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons