van der Horst

24H Barcelona: verschillende podia voor de Belgen

Algemeen Podium 2023 Hankook 24H Barcelona
Algemeen Podium 2023 Hankook 24H Barcelona
De laatste race van de 24H Series powered by Hankook in Europa voor 2023 zit er op. Zondag werd de Hankook 24H Barcelona afgevlagd en de winst ging er naar de polesittende IMSA Performance Porsche van Julien Andlauer, Grégory Guilvert, Simon Tirman en Laurent Hurgon. Aan de meet had het kwartet anderhalve minuut voorsprong op de Haas RT Audi. Dat terwijl er nog veel Belgen de weg naar het podium vonden, maar waar RedAnt Racing zeer nipt naast de titel greep.
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Vanaf het begin van de race werd het een driestrijd tussen IMSA Performance, de Haas RT Audi - na een mooie remonte in het begin - en de Herbert Motorsport Porsche. Maar eens halfweg de race deze laatste wegviel, werd het een duel tussen het Franse en Antigua-Barbudaanse team. Het was in de nacht dat IMSA Performance het verschil kon maken en zo genoeg afstand kon creëren om de winst binnen te halen. Miika Panu, Mathieu Detry, Max Hofer, Gavin Pickering en Kris Cools eindigden zo op een mooie tweede plaats, wat ook resulteerde in de titel in de GT3-klasse. Herberth Motorsport, dat gedurende de race moest recupereren eindigde op een derde plek met twee ronden achterstand.

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Ook in de 992-klasse werd er een stevig duel uitgevochten. Ditmaal tussen Red Camel-Jordans.nl en RedAnt Racing. Beide teams vochten 24 uren lang om winst, waar pas in het laatste kwartier de beslissing viel en het voordeel richting Ivo Breukers, Rik Breukers, Luc Breukers en Fabian Danz ging. Uiteindelijk zou het verschil tussen hen en Ayrton Redant, Yannick Redant, Kobe de Breucker en Huub van Eijndhoven 26 tellen zijn, maar dit resultaat zorgde ervoor dat het Belgische team de titel in rook zag opgaan. Aangezien Wili Motorsport by Ebimotors als derde eindigde, kwamen beide teams op gelijke hoogte. Maar uiteindelijk kon de Roemeense ploeg betere resultaten over het jaar voorleggen en kon zo de titel claimen. De tweede RedAnt Racing met Marc Goossens, Brent Verheyen, Jimmy de Breucker en Charles Dawson eindigde als zesde in klasse.

Podium 2023 Hankook 24H Barcelona GTX
Podium 2023 Hankook 24H Barcelona GTX
Tot slot mocht VDS Racing Adventures ook op het podium met hun Marc II V8. Raphaël van der Straten, Nathan Vanspringel, José Close en Nicolas Hermans eindigden in de GTX klasse als tweede achter de Razoon - More Than Racing KTM met vier ronden achterstand, maar met meer dan genoeg voorsprong op de Vortex V8. In GT4 ging de eindwinst naar de Atlas BX Motorsport Mercedes, die tevens ook de algemene GT-titel hiermee behaalde. In TCR ging de overwinning naar de Wolf-Power Racing Audi.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 17 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons