van der Horst

24H Barcelona: Voortzetting CREVENTIC SERIES powered by Hankook na zomerpauze

Start 2017 Hankook 24H Barcelona
Start 2017 Hankook 24H Barcelona
De zomerpauze is voorbij, dus het is tijd voor de voortzetting van het seizoen in de CREVENTIC SERIES powered by Hankook met de Hankook 24H BARCELONA (7-9 september 2018). De 24-uursrace op het Circuit de Barcelona Catalunya in Montmeló, plaatselijk bekend onder de aanduiding ’24 Hores de Barcelona – Trofeu Fermí Vélez’, vindt dit jaar voor de 20e maal plaats. Het is de vijfde race van het seizoen in het Europees Kampioenschap van de 24H GT SERIES powered by Hankook en de vierde wedstrijd van het EK-seizoen in de 24H TCE SERIES powered by Hankook. Omdat er na het evenement in Spanje nog slechts één Europese race op de kalender staat, zouden de eerste kampioenen al op het Circuit de Barcelona Catalunya gehuldigd kunnen worden.
Startgrid 2017 Hankook 24H Barcelona
Startgrid 2017 Hankook 24H Barcelona
De 24-uursrace van Barcelona begon als nationale toerwagenrace in Spanje en werd tussen 1998 en 2009 als zodanig gehouden. Hoewel het aantal buitenlandse deelnemers steeg, niet in de laatste plaats ook dankzij een aanzienlijk contingent van Nederlandse amateurrijders dat jaarlijks de reis maakte, hadden de nationale organisatoren toch problemen om het deelnemersveld vol te krijgen. Daarom moest in 2010 de race zelfs volledig worden afgeblazen. In 2011 kwam de Nederlandse promotor CREVENTIC aan boord om de race een nieuwe start te geven in nauwe samenwerking met het circuit en de RACC. Hierdoor is de race nu stevig geworteld als een van de klassieke internationale 24-uursraces. Vorig jaar werd de race uitsluitend voor toerwagens gehouden, maar nu zijn ook GT’s weer toegelaten. De belangstelling voor de race is wederom groot: er worden meer dan 50 auto’s aan de start verwacht. De ondertitel ‘Trofeu Fermí Vélez’ is een eerbetoon aan de Spaanse sportwagencoureur Fermí(n) Vélez, een tweevoudig winnaar van de 12-uursrace van Sebring (1995, 1997), die na een ziekbed in 2003 overleed. De algemeen winnaars van de race krijgen wederom de naar hem genoemde trofee overhandigd door zijn familie.
 
Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Met tot dusver 29 ingeschreven GT’s en 22 toerwagens biedt het startveld voor de race van dit jaar volop variatie. De merken Aston Martin, Audi, Ferrari, Mercedes-AMG en Porsche zijn vertegenwoordigd in de klasse A6, waarin met name GT3-auto’s rijden. In de SPX-klasse reikt de bandbreedte van KTM X-BOW, Vortex 1.0 en MARC Focus V8 tot aan Lamborghini Super Trofeo en Porsche 991. In de Porsche 991 Cup-klasse zijn er vijf auto’s van vier verschillende teams ingeschreven, terwijl een Mercedes-AMG GT4 het in de GT4-klasse opneemt tegen een drietal Ginetta’s. Een van de Ginetta-teams is het lokale NM Racing Team, dat vorig jaar bij zijn eerste deelname gelijk de algehele overwinning in de Hankook 24H BARCELONA behaalde.
 
De TCR-klasse voert met 16 inschrijvingen het toerwagenveld aan. Het is geen verrassing dat de TCR-auto’s van SEAT en Cupra bij de thuisrace van de beide merken goed vertegenwoordigd zijn, maar ze kunnen flinke tegenstand verwachten van teams met Hyundai, Audi en Peugeot. Twee Ginetta’s en een BMW in de klasse SP3 en twee Honda’s en een BMW in de klasse A3 completeren de toerwagendivisie.
 
2017 Hankook 24H Barcelona
2017 Hankook 24H Barcelona
In het veld met rijders en teams uit niet minder dan 25 verschillende landen worden ook diverse dames aan de start verwacht. De Zwitserse Chantal Prinz, titelverdedigster in de 24H SERIES Ladies’ Cup en lid van de rijdersbezetting van de Hofor-Racing Mercedes-AMG GT3, is er in vrijwel iedere race bij, maar ditmaal komen ook Naomi Schiff en Laura Kraihamer in actie, beide met de True Racing-KTM X-BOW, plus de Spaanse motorrijdster Laia Sanz, 13-voudig wereldkampioen trial, die samen met Alba Cano Ramirez deel uitmaakt van het rijderteam in de Cupra Racing-Monlau Competicion Cupra TCR.
 
2017 Hankook 24H Barcelona
2017 Hankook 24H Barcelona
De Super 7 Race Series en het Spaans Formule 4-kampioenschap zijn de officiële supportklassen, waarmee de Hankook 24H BARCELONA een aantrekkelijk programma kent. Na optionele privétests op donderdag 6 september en vrijdagochtend 7 september begint het officiële programma voor de Hankook 24H BARCELONA met de vrije training op vrijdag vanaf 14.45 uur, gevolgd door de kwalificatie vanaf 17.30 uur en de avondtraining vanaf 21.00 uur. De Hankook 24H BARCELONA start op zaterdag 8 september op het gebruikelijke tijdstip van 12.00 uur en eindigt op zondag op dezelfde tijd.
 
2017 Hankook 24H Barcelona
2017 Hankook 24H Barcelona
Een livestream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans, is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Hankook is de officiële titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. Panta is de officiële brandstofleverancier. De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock van het circuit in Barcelona: DRD international voor pitbox-inrichting en wanden alsmede Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning, Aircharge, gespecialiseerd in draadloze mobiele oplaadproducten, en Circuitvanhout, dat de fraaie trofeeën voor de prijsuitreiking vervaardigd heeft. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

Persbericht 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 4 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons