van der Horst

24H CIRCUIT PAUL RICARD: Drivex-Audi R8 LMS Ultra verovert nipt pole position

Drivex - Audi R8 LMS Ultra
Drivex - Audi R8 LMS Ultra
De Drivex-Audi R8 LMS Ultra (#49, William Paul/Heine Bo Frederiksen/Zoltan Fekete/Dominik Fekete/Juan Cruz Alvarez) was het snelst in de kwalificatie voor de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD. De Argentijn Juan Cruz Alvarez reed de ronde op het 5,842 kilometer lange circuit nabij de Franse Rivièra in een tijd van 2:07,170 minuten en behaalde daarmee de pole-position voor de vijfde ronde van de 24H SERIES powered by Hankook. De SPS automotive-performance Mercedes AMG GT3 (#27, Valentin Pierburg/Lance David Arnold/Alex Müller/Tom Onslow-Cole/Stéphane Kox) kwam slechts 0,083 seconde tekort voor de pole-position. De Massive Motorsport-Aston Martin Vantage GT3 (#55, Caspar Elgaard/Kristian Poulsen/Nicolai Sylvest/Roland Poulsen/Nicki Thiim) eindigde als derde met een achterstand van 0,149 seconden. Er staan zes verschillende autotypen op de eerste zes plaatsen, wat een spannende strijd in de race tweemaal de klok rond belooft.
De eerste elf auto’s in de uitslag komen uit de klasse A6. Dit weekeinde zijn deze opgedeeld in de divisies A6-Pro en A6-Am. De snelste auto uit de Am-catehorie was de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#33, Horst Felbermayr Jr./Peter Schmidt/Marc Basseng/Oliver Bender/Alexander Mattschull) op de negende plaats algemeen.
 
SPS automotive-performance - Mercedes AMG GT3
SPS automotive-performance - Mercedes AMG GT3
Jules Gounon eindigde met een duidelijke voorsprong bovenaan in de SPX-klasse met de Spark Motorsport-Porsche 997 Cup (#94, Denis Francois/Ripert Hugues/Stephane Ortelli/Jules Gounon). Met een achterstand van bijna vier seconden werd de Arrthea Sport-Porsche 991 America (#45, Klaus Werner/Nanna Gøtsche/Martin Gøtsche/Henry Littig) als tweede geklasseerd. De resterende SPX-auto, de GPC Motorsport-Vortex 1.0 (#209, Alexandre Coigny/Gino Forgione/David Iradj Alexander/Tom Dyer) nam niet deel.
 
Xavier Maassen reed de snelste auto in de 991-klasse, de MRS GT Racing-Porsche 991 Cup (#78, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Xavier Maassen). De beide HRT Performance-Porsche 991 Cup-auto’s (#72, Kim André Hauschild/Gilles Petit/Oliver Freymuth/Gonzalo Huerta Moore/Andres Josephsohn en #73, Kim André Hauschild/Stephen Borness/Fabian Engel/JM Littman/Artem Soloviev) completeerden de top drie.
 
Massive Motorsport-Aston Martin Vantage GT3
Massive Motorsport-Aston Martin Vantage GT3
Robert Nearn eindigde met de Red Camel-Jordans.nl-MARC Mazda 3 V8 (#202, Rik Breukers/Ivo Breukers/Robert Nearn/Ryan McLeod) bovenaan in de klasse SP2, gevolgd door de Vortex V8 GC Automobile-GC 10 V8 (#203, Lionel Amrouche/Nagy Kabaz/Jeremy Reymond/Mathieu Pontais) en de RWT Racing Team-Chevrolet Corvette (#200, Gerd Beisel/Sven Barth/Joachim Kiesch/Ingolf de Clemente/Patrick Assenheimer).
 
De Nova Race-Ginetta G55 GT4 (#284, Luca Magnoni/Roberto Gentili/Michael Simpson/Eric Vaissiere) was het snelst in de klasse SP3, gevolgd door de beide JR Motorsport-BMW E90 M3’s (#102, Martin Lanting/Bob Herber/Daan Meijer/Christoph Ulrich en #103, Eric vd Munckhof/Pieter van Soelen/Mark van der Aa/Koen Boegaerts).
 
Rik Breukers bepaalde het tempo in de TCR-klasse met de Red Camel-Jordans.nl-SEAT Leon Cup Racer (#303, Rik Breukers/Ivo Breukers/Robert Nearn). De algemeen kampioen van 2015, het team Memac Ogilvy Duel Racing-team, volgde op de tweede plaats met de SEAT Leon Cup Racer (#1, Ramzi Moutran/Nabil Moutran/Sami Moutran/Phil Quaife). De derde plaats was voor de RS Connect-SEAT Leon Cup Racer (#144, Lea Hodson/Jacob Hodson/Adam Jones/Gavin Jones).
 
Pitlane 24H Circuit Paul Ricard
Pitlane 24H Circuit Paul Ricard
Bij de thuisrace van het team eindigden de beide auto’s van het Team Altran Peugeot bovenaan in de klasse A3. De Peugeot 208 GTi van de huidige koplopers in de tussenstand (#208, Guillaume Roman/Stéphane Ventaja/Mathieu Sentis/Stéphane Christinelli) was het snelst, gevolgd door de identieke Peugeot 208 GTi van hun teamgenoten (#205, Francois Riaux/Thierry Boyer/Thierry Chkondali/Jérôme Ogay). De derde A3-auto was de Sorg Rennsport-BMW M235i Racing Cup (#151, Olivier Baron/Gérard Tremblay/Dominique Nury/Steven Palette).
 
Jacob Kristensen, de broer van Le Mans-recordwinnaar Tom Kristensen, reed de snelste tijd in de klasse A2 met de Team K-Rejser Peugeot RCZ (#171, Jacob Kristensen/Jan Engelbrecht/Thomas Sørensen/Jens Mølgaard). De Preptech UK-Renault Clio Cup III (#167, Cody Hill/Andy Mollison/Andrew Gordon-Colebrooke/Thomas Butler) eindigde als tweede, gevolgd door de presenza.eu Racing Team Clio Renault Clio Cup IV (#112, Luigi Stanco/Stefan Tanner/Stephan Jäggi/Christian Dijkhof/Michel Schaap).
 
Na de kwalificatie gebruiken de teams de avondtraining van 21.00 tot 22.30 uur om zich op de race voor te bereiden. Morgen is er van 11.00 tot 11.30 uur een warm-up, de 24-uursrace start om 14.30 uur. 
 
Circuit Paul Ricard
Circuit Paul Ricard
Motors TV zendt op zaterdag van 14.00 tot 19.00 uur en van 21.00 uur tot middernacht en op zondag van middernacht tot 15.00 uur live uit. Een live-stream in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is te vinden via www.24hseries.com/live en via het Youtube-kanaal van de 24H SERIES. Regelmatige updates worden bovendien gepubliceerd via Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series).

24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 15 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons