van der Horst

24H Circuit Paul Ricard: HTP Motorsport Mercedes aan de leiding na turbulente startfase

HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
Aan het eind van de eerste twee uren van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD, de vijfde race van de 24H SERIES powered by Hankook, rijdt de HTP Motorsport-Mercedes AMG GT3 (#41, Wim de Pundert/Bernd Schneider/Brice Bosi/Clemens Schmid) aan de leiding van het 51 auto’s sterke veld. Nadat Bernd Schneider de eerste stint voor zijn rekening had genomen, overhandigde de vijfvoudig DTM-kampioen de Mercedes aan de jonge Oostenrijker Clemens Schmid. Met een achterstand van een halve minuut rijdt de Optimum Motorsport-Audi R8 LMS (#14, Flick Haigh/Joe Osborne/Ryan Ratcliffe/Edward Sandström) op de tweede plaats. De winnaars van 2015, de Ram Racing Mercedes AMG GT3 (#30, Stuart Hall/Roald Goethe/Daniel Brown/Jamie Campbell-Walter) rijdt op het moment op de derde plaats. In de beginfase verandert de volgorde vanwege de kleine verschillen, uiteenlopende strategieën en verschillende autoconfiguraties snel. Tal van teams in de voorste gelederen van het veld hadden al te maken met problemen.
Optimum Motorsport - Audi R8 LMS
Optimum Motorsport - Audi R8 LMS
Tijdens de enige ‘code-60-fase’ die er tot nu toe was als gevolg van olie op de baan,
kwam de Precote Herberth Motorsport Porsche 991 GT3 R (Alfred Renauer/Robert Renauer/Daniel Alleman/Ralf Bohn) binnen voor een tankstop. Deze tijdsbesparing tijdens de eerste stop zorgde ervoor dat Robert Renauer aan de leiding kwam. Nu rijdt de Porsche met een andere strategie dan de meeste andere auto’s uit de klasse A6.
 
Ook de Scuderia Praha Ferrari 458 Italia GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Matteo Mallucelli/Peter Kox) reed in de beginfase een tijdlang aan de leiding. De ervaren Ferrari-rijder Mallucelli was in de eerste stint het snelst en klom op van de vijfde plaats op de grid naar de eerste positie.
 
Ram Racing - Mercedes AMG GT3
Ram Racing - Mercedes AMG GT3
De pole-sitter, Juan Cruz Alvarez in de Drivex-Audi R8 LMS Ultra (#49, William Paul/Heino Bo Frederiksen/Zoltan Fekete/Dominik Fekere/Juan Cruz Alvarez), verloor de leiding al in de eerste bocht nadat de wielen blokkeerden bij het remmen en hij rechtdoor schoot in de uitloopstrook. De auto had ook last van een ABS-probleem en probeert nu vanaf de 47e plaats weer terrein goed te maken.
 
De eerste uitvaller was de Massive Motorsport-Aston Martin Vantage GT3 (#55, Casper Elgaard/Kristian Poulsen/Nicolai Sylvest/Roland Poulsen/Nicki Thiim) als gevolg van een defecte pomp van de stuurbekrachtiging.

Tal van auto’s hadden te maken met lekke handen, zoals de beide Lamborghini’s in de race, de GRT Grasser Racing Team-Lamborghini Huracán GT3 (#963, Rolf Ineichen/Adrian Amstutz/Jeroen Bleekemolen) en de Leipert Motorsport-Lamborghini Huracán Super Trofeo (#12, Fredy Barth/Oliver Ditzler/Jürgen Krebs/Jean-Paul van Burg).

De Spark Motorsport-Porsche 997 Cup (#94, Denis Francois/Ripert Hugues/Stephane Ortelli/Jules Gounon) rijdt  vanaf de pole-position op kop in de klasse SPX, gevolgd door de Arrthea Sport-Porsche 991 America (#45, Klaus Werner/Nanna Gøtsche/Martin Gøtsche/Henry Littig), die als tweede in de klasse was gestart.
 
Warm-up 24H CIRCUIT PAUL RICARD
Warm-up 24H CIRCUIT PAUL RICARD
De HRT Performance-Porsche 991 Cup (#73, Kim André Hauschild/Stephen Borness/Fabian Engel/JM Littman/Artem Soloviev) heeft de leiding in de 991-klasse in handen, voor de MRS GT Racing-Porsche 991 Cup (#78, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Xavier Maassen), die vanaf de pole-position in de klasse was gestart.

 
De Porsche Lorient Racing-Porsche 991 Cup (Philippe Polette/Frédéric Lelièvre/Pascal Gibon/Jean-Philippe Belloc) nam de leiding in de SP2-klasse over. Twee eerdere leiders in de klasse, de Red Camel-Jordans.nl-MARC Mazda 3 V8 (#202, Rik Breukers/Ivo Breukers/Robert Nearn/Ryan McLeod) en de RWT Racing Team-Chevrolet Corvette (#200, Gerd Beisel/Sven Barth/Joachim Kiesch/Ingolf de Clemente/Patrick Assenheimer), kregen tijdstraffen omdat ze onder hun minimale referentierondetijden kwamen. De Red Camel-Jordans.nl-MARC kwam op zijn ronde op weg naar de pits ook nog eens zonder brandstof te staan.
 
Vanaf de tweede startplaats in de klasse nam de Memac Ogilvy Duel Racing-SEAT Leon Cup Racer (#1, Ramzi Moutran/Nabil Moutran/Sami Moutran/Phil Quaife) de leiding in de TCR-klasse.
 
Start 24H CIRCUIT PAUL RICARD
Start 24H CIRCUIT PAUL RICARD
In SP3 verdedigde de Nova Race-Ginetta G55 GT4 (#284, Luca Magnoni/Roberto Gentili/Michael Simpson/Eric Vaissiere) de pole-position in de klasse. Hetzelfde gold voor de pole-sitters in de klassen A3. De Team Altran-Peugeot 208 GTi  van de huidige kampioenschapsleiders (#208, Guillaume Roman/Stéphane Ventaja/Mathieu Sentis/Stéphane Christinelli) rijdt vooraan in de klasse A3.
 
De Team K-Rejser-Peugeot RCZ (#171, Jacob Kristensen/Jan Engelbrecht/Thomas Sørensen/Jens Mølgaard) rijdt vooraan in de klasse A2.
 
Motors TV zendt vandaag nog tot 19.00 uur en van 21.00 uur tot middernacht en op zondag van middernacht tot 15.00 uur live uit. Een live-stream in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is te vinden via www.24hseries.com/live en via het Youtube-kanaal van de 24H SERIES. Regelmatige updates worden bovendien gepubliceerd via Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series).

24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 16 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons