van der Horst

24H Circuit Paul Ricard: Ondanks podiumplaats toch gemengde gevoelens bij QSR

QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
Het QSR Racing Team van Stefaan Schoonjans heeft bij de 24U Paul Ricard met de BMW M235i van Jimmy De Breucker, Luc Moortgat, Patrick Zeeuws, Bart Van Haeren en Rodrigue Gillion een knappe derde plaats behaald in de klasse A3. Inderdaad… de klasse A3, met veel snellere wagens, want daarin werden de CUP1 wagens ondergebracht. Van voor de start dus veroordeeld tot een ongelijke strijd klaarden de rijders allen een perfecte klus en reed de QSR-bolide zelfs een tijd aan de leiding, tot de pechduivel om de hoek kwam kijken… Uiteindelijk werd de #148 BMW M235i als derde in de klasse afgevlagd, een prestatie om toch wel fier op te zijn…
  • STX Motorhomes
QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
Natuurlijk zijn we tevreden met die derde plaats”, opent teambaas Stefaan Schoonjans zijn betoog. “We finishten ook als eerste CUP1-wagen, wat betekent dat we in die klasse gewoon de sterkste waren, net zoals bij ons debuut in de 24H Series in Dubai. Toen was CUP1 wel degelijk een klasse apart, nu werden we door enkele laattijdige afzeggingen ondergebracht in de hogere klasse A3. Let wel, dat is gezien het aantal afmeldingen volledig conform met het reglement, maar aan een race beginnen terwijl je weet dat je 24 uren lang met ongelijke wapens moet gaan strijden, plaatst je vooraf eigenlijk al met de rug tegen de muur.
 
QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
QSR-WCB Racing Team - BMW M235i Racing Cup
Ondanks alles slaagde QSR er ook nu weer in om vriend en vijand met verstomming te slaan en zelfs aan de leiding te rijden in deze hogere klasse. “Dat is enerzijds dankzij het feit dat elk van de vijf rijders perfect de opgelegde klus klaarde en anderzijds klopte ook onze strategie als een bus”, gaat Schoonjans verder. “Of we dit hadden kunnen uithouden tot aan de finish? Waarschijnlijk niet, maar een tweede plaats lag voor het grijpen, toen een wiellager het begaf en een hele pak andere schade berokkende. Onze technische crew deed bij de herstelling een prachtige job en zodoende konden we de derde plaats veilig stellen. Petje af…
 
Podium 24H Circuit Paul Ricard 2016
Podium 24H Circuit Paul Ricard 2016
Na winst in Dubai en nu ook weer de snelste CUP1 wagen te zijn geweest in het zuiden van Frankrijk staat in principe aanvang september voor QSR ook een deelname aan de 24U Barcelona op het programma. “In principe wel ja… Maar als we daar terug moeten aantreden in een hogere klasse, om dan tot de vaststelling te komen dat we met de beste CUP1 wagen weer strijden voor de kruimels heeft weinig zin denk ik. Afwachten dus… Tijd zal raad brengen, eerst staat nog de etmaalrace in Zolder op het programma”, besluit Stefaan Schoonjans.

QSR-WCB Racing Team pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 18 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons