van der Horst

24H CIRCUIT PAUL RICARD: Precote Herberth Motorsport-Porsche behaalt tweede zege op rij

Precote Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Precote Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Na de winst in de vorige race van de 24H SERIES powered by Hankook op Zandvoort sloeg de Precote Herberth Motorsport Porsche 991 GT3 R (#911, Alfred Renauer/Robert Renauer/Daniel Alleman/Ralf Bohn) ook tijdens de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD toe. Het Duitse team nam op de late zaterdagmiddag de leiding in de race en reed vervolgens een probleemloze wedstrijd. Met de indrukwekkende voorsprong van 14 ronden reed Daniel Allemann met een totaal van 591 ronden over de eindstreep, een afstand van 3.452,62 kilometer op het 5,842 kilometer lange circuit aan de Franse Rivièra. Achter de dominerende Porsche bleef de strijd om de overige podiumplaatsen spannend tot in de slotfase. Uiteindelijk eiste de Ram Racing-Mercedes-AMG GT3 (#30, Stuart Hall/Roald Goethe/Daniel Brown/Jamie Campbell-Walter) de tweede plaats voor zich op. Een auto uit de klasse A6-Am, de Hofor-Racing Mercedes SLS AMG GT3 (#10, Michael Kroll/Chantal Kroll/Roland Eggimann/Christiaan Frankenhout/Kenneth Heyer), kwam als derde over de eindstreep.
Precote Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Precote Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
De eerste twee geklasseerde teams, Precote Herberth Motorsport en Ram Racing, bezetten ook tijdens de eerste editie van de race op Paul Ricard in 2015 al de eerste twee plaatsen, maar toen in omgekeerde volgorde. Dit jaar legde de Porsche vijf ronden meer af dan de afstand van de Mercedes in het afgelopen jaar.
 
De Porsche Lorient Racing-Porsche 991 Cup (Philippe Polette/Frédéric Lelièvre/Pascal Gibon/Jean-Philippe Belloc) behaalde een onbedreigde overwinning in de klasse SP2 op de tiende plaats algemeen. Achter de Speedlover Porsche 991 Cup (#84, Pierre-Yves Paque/Philippe Richard/Mark Wallenwein/Carlos Rivas), met een achterstand van 14 ronden op de klassewinnaars tweede, eindigde de andere Porsche Lorient Racing-Porsche 991 Cup (#65, Jean-François Demorge/Alain Demorge/Gilles Blasco/Frédéric Ancel) als derde eveneens op het podium.    
 
Ram Racing - Mercedes AMG GT3
Ram Racing - Mercedes AMG GT3
De 991-klasse voor Porsche Cup-auto’s was wederom een van de meest competitieve categorieën. De HRT Performance Porsche 991 Cup (#73, Kim André Hauschild/Stephen Borness/Fabian Engel/JM Littman/Artem Soloviev) stelde uiteindelijk de klassezege veilig. De tweede plaats was voor de MSG Motorsport-Porsche 991 Cup (#62, Rémi Terrail/Jose Manuel Balbiani/Meisam Taheri/Nico Rindlisbacher) gevolgd door de MRS GT-Racing-Porsche 991 Cup (#78, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Xavier Maassen) op de derde plaats.

De overwinning in de klasse SPX was voor de Spark Motorsport Porsche 997 Cup (#94, Denis Francois/Ripert Hugues/Stephane Ortelli/Jules Gounon). Het Zweedse team ALFAB Racing won met de Porsche Cayman GT4 Clubsport (#236, Erik Behrens/Daniel Roos/Anders Levin/Frederik Ros) de klasse SP3, voor de JR Motorsport BMW E90 M3 (#103, Eric vd Munckhof/Pieter van Soelen/Mark van der Aa/Koen Bogaerts) en de Team Africa Le Mans Ginetta G55 GT4 (#555, Sarel van der Merwe/Greg Mills/Nick Adcock/Terry Wilford/Jan Lammers).        
 
Hofor-Racing - Mercedes SLS AMG GT3
Hofor-Racing - Mercedes SLS AMG GT3
De Memac Ogilvy Duel Racing-SEAT Leon Cup Racer (#1, Ramzi Moutran/Nabil Moutran/Sami Moutran/Phil Quaife) won de TCR-klasse, ondanks een lekke band en problemen met de ophanging in de beginfase van de race. De enige andere TCR-auto die geklasseerd werd, de RS Connect SEAT Leon Cup Racer (#144, Lea Hodson/Jacob Hodson/Adam Jones/Gavin Jones), eindigde met een achterstand van 49 ronden.   
 
Tijdens de thuisrace van het team bezette het Team Altran Peugeot de eerste twee plaatsen in de klasse A3. De Peugeot 208 GTi (#205, Francois Riaux/Thierry Boyer/Thierry Chkondali/Jérôme Ogay) behaalde de overwinning voor de identieke zusterauto (#208, Guillaume Roman/Stéphane Ventaja/Mathieu Sentis/Stéphane Christinelli), die tijd verloor vanwege een probleem met een aandrijfas in een vroegtijdig stadium. De QSR BMW M235i Racing Cup (#148, Jimmy de Breucker/Luc Moortgat/Patrick Zeeuws/Rodrigue Gillion/Bart van Haeren) werd als derde geklasseerd.
 
Podium 24H Circuit Paul Ricard 2016
Podium 24H Circuit Paul Ricard 2016
De presenza.eu Racing Team Renault Clio Cup IV (#112, Luigi Stanco/Stefan Tanner/Stephan Jäggi/Christian Dijkhof/Michel Schaap) slaagde erin de leiding in de klasse A2 vast te houden en won, vóór de Preptech UK-Renault Clio Cup III (#167, Cody Hill/Andy Mollison/Andrew Gordon-Colebrooke/Thomas Butler) en de Nilsson Motorsport Team Scantech-Renault Clio RS III (#175, Tanja Nilsson/Rickard Nilsson/James Briody).

De 24H SERIES powered by Hankook maakt zich nu op voor de zomerpauze, waarna van 2-4 september de Hankook 24H BARCELONA op het Spaanse Formule 1-circuit op het programma staat.

24H Series by Creventic



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zondag 17 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons