van der Horst

24H COTA: al 53 inschrijvingen voor de eerste editie

Circuit of the Americas
Circuit of the Americas
Het Nederlandse bureau CREVENTIC is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zijn programma van 12- en 24-uursraces over de hele wereld uit te breiden. Zo organiseert CREVENTIC met de Hankook 24H COTA USA (10-12 november 2017) voor het eerst een wedstrijd in de Verenigde Staten. De aankondiging van de race op het Circuit Of The Americas in Austin, Texas, werd door teams en rijders met veel enthousiasme begroet. Meer dan acht maanden voor het evenement zijn er al 53 inschrijvingen binnen. Ook Amerikaanse teams hebben hun interesse kenbaar gemaakt, zodat de organisatie uitgaat van een goede internationale mix van teams. De reglementen van de 24H SERIES powered by Hankook gelden voor dit evenement, zodat de deelname openstaat voor GT’s, toerwagens en 24H-Specials. Wie aan dit unieke evenement wil deelnemen, kan zich nog inschrijven voor deelname aan de race. Zoals gebruikelijk zorgt CREVENTIC voor de logistieke details.
Black Falcon - Mercedes AMG GT3
Black Falcon - Mercedes AMG GT3
De eerste editie van de Hankook 24H COTA USA telt niet voor de 24H SERIES powered by Hankook, maar er staat een speciale prijs op het spel: de titel van ‘Champion of the Continents’. Voor teams die deelnemen aan de races in Azië (Hankook 24H DUBAI), Europa (Hankook 12H MUGELLO, Hankook 12H RED BULL RING, Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD, Hankook 12H IMOLA en Hankook 24H PORTIMAO) en Amerika (Hankook 24H COTA USA) is er een apart klassement. Punten worden toegekend voor de behaalde resultaten in Dubai en Texas, alsmede voor het beste resultaat in één van de Europese races. De ‘Champion of the Continents’-titels worden toegekend voor de teams en rijders overall en per klasse, voor teams en rijders overall bij de GT’s en bij de toerwagens alsmede in de ladies’ cup en in het rookie-klassement.
 
De eerste 24-uursrace op het Circuit Of The Americas
 
Cadspeed Racing with A tech - Audi RS3 LMS TCR
Cadspeed Racing with A tech - Audi RS3 LMS TCR
Het Circuit Of The Americas in Austin, Texas, werd in 2012 geopend en is al vijf jaar de locatie voor de Formule 1-Grand Prix van de Verenigde Staten. Andere prestigieuze klassen die er raceten, waren de MotoGP, de Australische V8 Supercars, het FIA World Endurance Championship, de Grand-Am Series, de American Le Mans Series en het IMSA SportsCar Championship. De Hankook 24H COTA USA wordt de eerste 24-uursrace op het circuit, dat opvalt door zijn uitstekende voorzieningen voor toeschouwers. Daartoe behoren de karakteristieke uitkijktoren en het ‘Austin360 Amphitheater’, dat vaak wordt gebruikt voor concerten en andere activiteiten. Een bijzonder element van de Hankook 24H COTA USA is het feit dat de race vanwege geluidsbeperking gedurende de nacht wordt opgesplitst in twee delen: het eerste deel op zaterdag 11 november van 9.00 tot 23.00 uur en het tweede deel op zondag 12 november van 8.00 tot 18.00 uur.
 
Sorg Rennsport - BMW M235i Racing Cup
Sorg Rennsport - BMW M235i Racing Cup
Om deelname aan de race voor teams en rijders gemakkelijker te maken, biedt CREVENTIC ondersteuning bij de logistiek. Net als bij de race in Dubai is standaard transport van raceauto en materiaal inbegrepen bij het inschrijfgeld voor de Hankook 24H COTA USA. Voor teams in de Verenigde Staten is er een apart tarief voor het inschrijfgeld zonder transport. Extra transportfaciliteiten kunnen op individuele basis worden aangeboden. Ook hiervoor kan CREVENTIC zorg dragen. “Het plan is dat de vracht in de laatste week van september ingeladen wordt en dat het transport half december weer terug is”, zegt Daphne Gengler, logistiek manager van CREVENTIC. “Voor teams die ook willen deelnemen aan de Hankook 24H DUBAI in januari 2018 adviseren we zeetransport van COTA naar Dubai. Een andere optie is transport per luchtvracht naar Dubai als teams hun auto eerst in Europa willen hebben voordat ze aan de reis naar Dubai beginnen. Al deze mogelijkheden kunnen worden besproken.” Nadere informatie over de Hankook 24H COTA USA is te vinden op: www.24hseries.com. 

24H Series by Creventic PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 2 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H COTA.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons