van der Horst

24H COTA: Black Falcon leider na eerste deel race

Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Deze nacht werd op het Circuit of the Americas de eerste elf uur afgewerkt van de laatste manche in het kader van de 24H Championship of the Continents en het is Black Falcon Mercedes die de leiding voorlopig in handen heeft. Het team met Jeroen Bleekemolen, Ben Keating, Felipe Fraga en Cooper MacNeil zal straks starten met een ronde voorsprong op de Toksport WRT Mercedes (Luca Stolz/Axcil Jefferies/Hendrik Still/Martin Konrad) en de Herberth Motorsport Porsche (Daniel Allemann/Ralf Bohn/Robert Renauer/Alfred Renauer). In de TCE-series is het de Cupra van Red Camel-Jordans.nl (Ivo Breukers/Steven Liquorish/Jerimy Daniel/Jean-François Hevey) die een comfortabele leiding van twee ronden heeft op zijn tegenstanders nadat de wagen achteraan moest starten.
Start 2019 24H COTA GT-Series
Start 2019 24H COTA GT-Series
Toch kreeg de polesittende Black Falcon Mercedes de leiding niet cadeau. De Duitse wagen lag constant in gevecht met de Porsche van Herberth Motorsport en kreeg op de koop toe een lekke band tegen het einde van het eerste deel van de race. Hierdoor zal de Mercedes straks niet al te veel risico's willen nemen om alzo voor de tweede keer de 24H COTA te kunnen winnen. In de 991-klasse is ook de Belgische Speedlover (Verburg/Farmer/Tan/Paque) aanwezig, maar door twee langdurige pitstops viel de wagen terug naar de vierde plaats, met 42 ronden achterstand op de leider in de klasse.

Red Camel-Jordans.nl - Cupra TCR
Red Camel-Jordans.nl - Cupra TCR
In de TCE-divisie kon de oranje Cupra van de familie Breukers gebruik maken van verschillende Code 60's om zich zo naar de leiding te werken, nadat de bolide helemaal achteraan moest starten. Met twee ronden voorsprong op de Volkswagen Golf van Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing (Lukas Desserich/Stefan Tanner/Yannick Mettler/Christoph Ulrich/Jérôme Ogay) en de Belgische Audi van AC Motorsport (Stephane Perrin/Vincent Radermecker/Matthew Taskinen/Will Neal) zit de Cupra in een zetel richting de overwinning. Het tweede deel van de wedstrijd gaat van start om 15 uur Belgische tijd.

Foto's: 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 17 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H COTA.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons