van der Horst

24H COTA: De kampioenen gekroond

Kampioenskroning GT Series
Kampioenskroning GT Series
Twee weken geleden werd het seizoen van de 24H Series powered by Hankook afgesloten in Austin, waar men de tweede editie betwistte van de Hankook 24H COTA. Terwijl de algemene overwinning richting Black Falcon ging, hing er dat weekend nog één kampioenschap in de balans voor zowel de GT- als de TCE Series: het Championship of the Continents. Uiteindelijk pakte PROsport Performance met hun Mercedes het teamkampioenschap in de GT Series terwijl Hofor-Racing powered by Bonk Motorsport met hun BMW M235i Racing Cup hetzelfde deed bij de TCE Series. Tezelfdertijd werd er ook een unicum bevonden: beide teams kaapten ook de titel weg in het Europese seizoen.
PROsport Performance - Mercedes-AMG GT3
PROsport Performance - Mercedes-AMG GT3
PROsport Performance maakte dit jaar de opstap naar de GT3's of de A6-klasse, meer bepaald bij de AM's, nadat het vorig jaar ook de titel binnenhaalde in de 991-klasse, die betwist word met Porsche 991's. En dat het een geslaagde overgang was dit jaar, is zachtjes uitgedrukt. Het team haalde in COTA hun vijfde overwinning in de A6-AM klasse waardoor zij ook deze titel op hun conto konden schrijven. Toch konden zij wel de algemene titel bij de piloten niet halen. Hiervoor moesten zij Robert Renauer en Ralf Bohn, beiden actief op de Herberth Motorsport Porsche, voor zich dulden en dat met maar twee luttele puntjes voorsprong.

Hofor-Racing powered by Bonk Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Hofor-Racing powered by Bonk Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Ook Hofor-Racing powered by Bonk Motorsport kan terugblikken op een superjaar. Het team haalde met hun BMW maar liefst zeven overwinningen binnen in de CUP1-klasse waardoor zij ook hierin zonder tegenspraak kampioen werden. Toch kenden zij eenzelfde verhaal als PROsport. Ook zij konden geen vuist maken in het kampioenschap voor piloten. Daar viel de eer aan de Finnen Antti Burri en Kari-Pekka Laaksonen, beiden actief op de LMS Racing by Bas Koeten Racing Cupra en dat met ook maar een minieme voorsprong van drie punten. Als we verder kijken bij de kampioenen, zien we ook VDS Racing Adventures op de lijst. Het team van Raphaël van der Straten haalde met hun MARC Focus V8, naast de Europese titel, ook de titel in de Championship of the Continents SP2-klasse binnen. Daarnaast haalde van der Straten met ploegmaat José Close de titel bij de piloten.

Nu is het aftellen naar volgend jaar waar de eerste wedstrijd voor de 24H PROTO Series al start in het eerste weekend van januari: de Hankook 6H DUBAI. Een week later staat de ondertussen al als klassieker te betitelen Hankook 24H DUBAI op het menu.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 29 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H COTA.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons