van der Horst

24H COTA: Europese stijl lange-afstandsracen in de VS

Circuit of the Americas
Circuit of the Americas
Teams, rijders en fans kijken reikhalzend uit naar de première van de Hankook 24H COTA USA voor GT’s en toerwagens en de Hankook 9H COTA USA met in totaal drie wedstrijden van elk drie uur voor prototypes (10-12 november 2017). Met het evenement op het Circuit Of The Americas in Austin, Texas, brengt het Nederlandse bureau CREVENTIC, promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook, zijn concept naar de Verenigde Staten. “Natuurlijk is er in de VS een rijke traditie van lange-afstandsraces met evenementen als Daytona en Sebring. Met onze race stellen we Europese teams in staat, de Amerikaanse racecultuur en de fantastische accommodatie van COTA te ontdekken, terwijl Noord-Amerikaanse teams en rijders onze succesvolle filosofie van lange-afstandsraces kunnen leren kennen, waarbij we de nadruk leggen op clubracers en amateurs”, zegt Peter Freij van CREVENTIC.
Pitlane HANKOOK 24H DUBAI
Pitlane HANKOOK 24H DUBAI
Samen met het resultaat van de Aziatische ronde van de 24H SERIES powered by Hankook in Dubai en het beste resultaat uit een van de Europese wedstrijden van de serie telt de Hankook 24H COTA USA mee voor het Championship of the Continents. Mede om die reden zijn vele regelmatige deelnemers van de 24H SERIES powered by Hankook er ook op COTA bij, inclusief meervoudig titelwinnaar Hofor-Racing uit Zwitserland met de Mercedes-AMG GT3. Vele succesvolle rijders worden aan de start verwacht, zoals de IMSA-GTD-klassewinnaars Ben Keating en Jeroen Bleekemolen, de Porsche Carrera Cup- en Supercup-racewinnaar Dennis Olsen en regelmatige deelnemers aan Amerikaanse lange-afstandsraces als Tracy Krohn en Niclas Jonsson of het PROsport performance-team met zijn vaste rijders Charles Espenlaub, Charles Putman, Joe Foster en Andy Pilgrim. Natuurlijk zijn ook tal van Amerikaanse teams voor de deelname op COTA ingeschreven: DXDT Racing (Mercedes-AMG GT3), Performance Motorsport Group (Ginetta G55 GT3), Lightspeed Racing (SCG 003C) en Risi Competizione (Ferrari 488 GT3) in de klasse A6, Freem USA (Porsche 991 Cup) in SPX, Wright Motorsports, Formula Motorsport and Kelly-Moss Racing (alle Porsche 991 Cup) in de 991-klasse, Classic BMW (BMW M235i Racing Cup) in CUP1 en THRW Honda Racing (Honda Civic Si) in A2.
 
Prototypes uit alle klassen welkom
 
Simpson Motorsport - Ginetta G57
Simpson Motorsport - Ginetta G57
Het programma van het evenement omvat tevens drie wedstrijden voor prototypes van elk drie uur, allemaal met een eigen uitslag en prijsuitreiking. De deelname aan de races met prototypes op het Circuit Of The Americas staat open voor alle klassen tot en met P2, daaronder ook auto’s uit de categorieën PC en CN, waarvan er zich vele in de Verenigde Staten bevinden. “We hebben van diverse teams uit de VS aanvragen ontvangen, dus ook voor deze races is er volop belangstelling”, zegt Peter Freij. De deelnemers aan de races voor prototypes worden op een later tijdstip bekendgemaakt.
 
Hofor-Racing - Mercedes-AMG GT3
Hofor-Racing - Mercedes-AMG GT3
Alle documenten voor het zeetransport van de auto’s en het materiaal van Europese teams naar de VS zijn gereed en het transport begint in de komende dagen. In nauwe samenwerking met partner en titelsponsor Hankook, de exclusieve bandenleverancier van het evenement, is een grote hoeveelheid wedstrijdbanden beschikbaar om aan de vraag van alle teams met GT’s, toerwagens en prototypes te kunnen voldoen. De Nederlandse coureur Danny van Dongen is de officiële Hankook-competitie-dealer in de Verenigde Staten en stelt zijn kennis en ervaring ter beschikking om de teams te ondersteunen.
 
Uitgebreide live-coverage, last-minute-inschrijvingen nog mogelijk
 
VDS Racing Adventures - Marc Focus V8
VDS Racing Adventures - Marc Focus V8
Zoals bij alle wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook dit jaar is er ook vanaf het Circuit Of The Americas live-streaming op Motortrend on Demand en op de website en het YouTube-kanaal van de serie. De live-stream omvat tevens het deskundige commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van Radiolemans.com en IMSA Radio. Ondertussen zijn voor degenen die nog deelname aan het evenement overwegen, last-minute-inschrijvingen nog steeds mogelijk. Nadere informatie over de Hankook 24H COTA USA is te vinden via: www.24hseries.com.

24H Series powered by Creventic PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 2 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H COTA.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons