van der Horst

24H COTA: Herberth Motorsport leidt na eerste deel

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Vannacht werden de eerste 12 uren van de 24H COTA afgerond en pakte de Herberth Motorsport Porsche van Daniel Allemann, Ralf Bohn en de gebroeders Renauer de leiding. De Porsche was al vanaf het begin op achtervolgen aangewezen aangezien zij zich maar op een zevende plek konden kwalificeren. Maar dankzij een uitgekiende strategie en een ongeval van de op dat moment leidende Black Falcon Mercedes, konden zij zich opwerken naar de leiding met een ronde voorsprong op de tweede Black Falcon Mercedes van Yelmer Buurman, Mike Skeen, Scott Heckert en Bret Curtis en al vier ronden op de SPS automotive Mercedes van Antonin Borga, Richard Feller en Alexandre Coigny, die tevens leiders zijn in de A6-Am klasse.
Start 2018 Hankook 24H COTA GT Series
Start 2018 Hankook 24H COTA GT Series
Alles leek goed te lopen voor de Black Falcon Mercedes van Jeroen Bleekemolen, Hubert Haupt, Luca Stolz en Ben Keating, die al vrij snel de leiding overnamen van de R-Motorsport Aston Martin en een mooie voorsprong bij elkaar kon rapen. Maar bij het vallen van de duisternis sloeg het noodlot toe. Zij kwamen in aanraking met de PROsport Performance Mercedes, vorige maand nog tot Europese kampioenen gekroond in de GT Series, en terwijl de PROsport Mercedes kon verder rijden, had de Black Falcon Mercedes met meer schade af te rekenen. Ze werden teruggebracht naar de pits, maar verloren al meer dan twee uur. Men mag nog deelnemen aan het tweede racegedeelte vandaag, maar moet al tegen een achterstand van 57 ronden op kijken.

NKPP Racing by Bas Koeten Racing - Cupra TCR DSG
NKPP Racing by Bas Koeten Racing - Cupra TCR DSG
In de TCE Series is het Bas Koeten Racing dat de plak zwaait. De NKPP Racing by Bas Koeten Racing Cupra met Gijs Bessem, Harry Hilders en Roeland Voerman hebben daar een comfortable leiding van twee ronden op de polesittende LMS Racing by Bas Koeten Racing Cupra van Antti Buri, Olli Kangas, Kari-Pekka Laaksonen en Ronny Jost. Toch kregen ze de leiding niet in hun schoot geworpen. Beide wagens kregen te maken met technische averij en werden op achtervolgen aangewezen. Maar op indrukwekkende wijze konden beide wagens zich terug naar boven knokken, met de leiding tot gevolg. De derde in tussenstand is de Team Altran Peugeot van Guillaume Roman, Thierry Blaise, Marc Guillot en Kim Holmgaard op drie ronden van de leidende Cupra.

Start 2018 Hankook 24H COTA TCE Series
Start 2018 Hankook 24H COTA TCE Series
Ook stonden er twee Belgische teams aan de start. De Speedlover Porsche van Pierre-Yves Paque, Rodrigue Gillion, Lance Bergstein en de gebroeders Gerome gaan na de eerste 12 uren aan de leiding in de SP2-klasse met maar liefst 4 ronden voorsprong op het tweede Belgische team, de VDS Racing Adventures Marc Focus van Raphaël van der Straeten, Hary Puts, José Close en Nico Verdonck. Deze middag gaat het tweede gedeelte om 15 uur Belgische tijd van start voor de laatste 12 uren en dan zullen we weten of Herberth Motorsport voor de tweede maal op rij de Hankook 24H COTA binnen kan rijven. U kan de race volgen op YouTube, Facebook en de website van de 24H Series.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 18 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H COTA.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons