van der Horst

24H COTA: Spectaculaire seizoensfinale: 25 nationaliteiten bij première

Atmosfeer 2017 Hankook 24H Dubai
Atmosfeer 2017 Hankook 24H Dubai
De première van de Hankook 24H COTA USA (10-12 november 2017) kan met recht worden gekenmerkt als ‘grande finale’ als afsluiting van een seizoen vol actie in de CREVENTIC SERIES powered by Hankook. De race op het Circuit Of The Americas in Austin, Texas, staat open voor GT’s, toerwagens en 24H Specials en vormt de finale van het door CREVENTIC in 2017 voor het eerst uitgeschreven ‘Championship of the Continents’. Het is het eerste evenement dat het Nederlandse bureau in de Verenigde Staten organiseert. In totaal worden er 25 verschillende nationaliteiten voor de 24-uursrace verwacht, inclusief zeven teams uit de VS en één team vanuit Mexico.
  • Heinz Performance
Circuit of the Americas
Circuit of the Americas
“We verheugen ons zeer op ons eerste evenement op COTA”, zegt Peter Freij van CREVENTIC. “Het circuit werd geopend in 2012 en is een moderne accommodatie die bekendheid geniet als de locatie van ondermeer de Amerikaanse Formule 1-Grand Prix, de Noord-Amerikaanse ronde van het FIA World Endurance Championship, de MotoGP-wedstrijd ‘Grand Prix of the Americas’ en evenementen van het IMSA SportsCar Championship, om er enkele te noemen.”
 
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS
Met het evenement in Dubai als vlaggenschip, diverse races in heel Europa en nu het eerste evenement in Noord-Amerika organiseert CREVENTIC dit jaar races op drie verschillende continenten. Dat bood de ideale mogelijkheid om een apart ‘Championship of the Continents’ te organiseren, waarbij het resultaat uit Dubai, het beste resultaat van een van de Europese races en het resultaat van COTA meetellen. Om de strijd om het kampioenschap nog spannender te maken, wordt voor de race op COTA anderhalf keer het reguliere aantal punten wordt toegekend, omdat het hier om de seizoensfinale gaat.
 
IDEC Sport Racing - Mercedes-AMG GT3
IDEC Sport Racing - Mercedes-AMG GT3
In totaal zijn 44 teams ingeschreven voor de 24-uursrace op het Circuit Of The Americas. De A6-klasse, met name voor GT3-auto’s, is goed voor een kwart van het deelnemersveld, inclusief het titelwinnende team in de 24H SERIES powered by Hankook, Hofor Racing. De A6-auto’s die in Texas aan de start worden verwacht, zijn de Mercedes-AMG GT3, Porsche 911 GT3 R, Chevrolet Corvette C6-ZR1, Lamborghini Huracán Super Trofeo, Aston Martin Vantage GT3 en de Audi R8 LMS. Tot de rijders om in de gaten te houden behoren meervoudig IMSA-klassewinnaars Jeroen Bleekemolen en Ben Keating in de #3 Black Falcon Mercedes-AMG GT3, de regerend kampioen uit de Duitse Porsche Carrera Cup Dennis Olsen in de #13 Manthey Racing Porsche 911 GT3 R, het rijderskwartet in de 31 ROFGO Racing Mercedes-AMG GT3, bestaande uit Roald Goethe, Stuart Hall, Jamie Campbell-Walker en Nicolas Minassian, allemaal met Le Mans-ervaring, alsmede meervoudig 24H SERIES-racewinnaars Daniel Allemann, Ralf Bohn plus Robert en Alfred Renauer in de #911 Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R.
 
Zes Porsche 911 Cup-auto’s zijn ingeschreven in de 991-klasse, waaronder het 24H SERIES-kampioensteam in de klasse PROsport Performance met zijn rijders Charles Putman, Charles Espenlaub en Joe Foster, plus Andy Pilgrim, die het team voor de race in Texas versterkt. De SP2-klasse is met acht inschrijvingen de op één na grootste, met twee nieuwe Mercedes-AMG GT4’s, drie MARC silhouet-auto’s, twee Porsche 991 Cup-auto’s en een BMW M3 F80 Endurance. De SP3-klasse omvat twee Porsche Cayman GT4 MR’s, twee BMW’s en twee Aston Martin Vantage GT4’s.
 
QSR Racing School - BMW M235i Cup
QSR Racing School - BMW M235i Cup
Vier TCR-auto’s voeren het toerwagengedeelte van het veld aan, met twee SEAT Leons die het opnemen tegen twee Peugeot 308 Racing Cup-auto’s van het regerend toerwagen-kampioensteam uit de 24H SERIES, Team Altran Peugeot. In de CUP1-klasse komen vijf BMW M235i Racing-auto’s uit, met meervoudig wielerkampioen Tom Boonen als een van de rijders van het Belgische QSR Racingschool-team. Drie Honda’s en een Peugeot RCZ in de klasse A2 completeren het veld.
 
Team Altran Peugeot - Peugeot 208 Racing Cup
Team Altran Peugeot - Peugeot 208 Racing Cup
Na de populaire rent-a-car rides op donderdag 9 november en een drie uur durende privétest op vrijdag 10 november begint het officiële programma met de vrije training van 14.00-15.30 uur, gevolgd door de kwalificatie van 17.00-18.00 uur en de avondtraining van 19.00-20.30 uur. Op zaterdag 11 november wordt het eerste deel van de race verreden van 9.00-23.00 uur, gevolgd door een interventie waarin parc-fermé-regels van kracht zijn. De race wordt op zondag 12 november om 8.00 uur hervat, de finish is om 18.00 uur (alle tijden lokaal, CET is zeven uur later). Toegang is gratis voor alle bezoekers.
 
Radio Show Limited is aanwezig voor live-commentaar, dat wereldwijd beschikbaar is via het internet-radionetwerk. Voor nog meer live-indrukken neemt commentator John Hindhaugh ook zelf aan de race deel: hij is een van de rijders in de #232 Aston Martin Lagonda Aston Martin Vantage GT4 met een rijdersbezetting waartoe ook Aston Martin-directeur Andy Palmer behoort. Hankook is de exclusieve bandenleverancier en titelsponsor van het evenement. BRM is partner van de tijdwaarneming De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock: DRD international voor pitbox-inrichting en wanden, Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning, Race Parts Express voor raceaccessoires en Global Crave voor vers geperst sinaasappelsap. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

--- Tijdschema Hankook 24H COTA (PDF) ---

--- Voorlopige startlijst Hankook 24H COTA (PDF) ---

24H Series by CreventicSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 3 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H COTA.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons