van der Horst

24H COTA USA: Belgen, met onder meer Tom Boonen en Jan Heylen, goed vertegenwoordigd

24H CIRCUIT PAUL RICARD 2015
24H CIRCUIT PAUL RICARD 2015
Op 10, 11 & 12 november trekt de 24 Hours Series by Creventic voor de eerste maal de Grote Plas over richting het Circuit of the Americas (COTA) voor een etmaalrace en tevens de finale van hun eerste Continents Championship. Na het resultaat van Dubai (Azië) en de beste uitslag tijdens een van de Europese wedstrijden gaat men via deze tussenstand richting Amerika. Nadat de 24 Hours Series werden afgesloten in Portimao en de TCE Series en Proto Series in Spa hun laatste weekend kenden, is er nu de afsluitende seizoensrace voor de laatste titels in het Continents Championship.
  • Skylimit Events
Nogal wat Belgische teams en piloten staan aan de start met podiumambitie in elk van de respectievelijke klassen en er is ook het duel tussen VDS Racing Adventures en Speedlover voor de titel in SP2.

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
In de snelste klasse A6 zien we met Nicolas Vandierendonck in de SRT Corvette C6 ZR1 een eerste landgenoot, samen met het snelle Nederlandse kwartet Rick Abresch, Duncan Huisman, Alex van t'Hoff & Luc Braams. De Corvette is het exemplaar van het Belgische SRT, maar ingeschreven door het Nederlandse V8 Racing met een knappe bezetting.
Nicolas Vandierendonck: "COTA en Dubai zullen de laatste wedstrijden worden voor de Corvette onder de vlag van SRT welke dan een grote en dure revisie wacht. Het is voor Patrick Selleslagh dan ook zeer belangrijk dat de wagen een goede wedstrijd rijdt, want na deze race en de revisie wordt hij van de hand gedaan. COTA is een circuit dat tot de verbeelding spreekt met enkele zeer snelle bochtencombinaties. Ik wil er toch minstens eenmaal hebben gereden. Ik denk dat we gezien de wagen en de bemanning een podumplaats mogen viseren. De ervaring met de Corvette neem ik in ieder geval mee en ook de familie Selleslagh komt V8 Racing versterken."

MARC VDS Racing Adventures - MARC FOCUS V8
MARC VDS Racing Adventures - MARC FOCUS V8
In de Klasse SP2 zullen twee Belgische teams het onder elkaar uitvechten wie de klasse wint in het Continents Championship. Enerzijds is er leider VDS Racing Adventures in de MARC Car Ford Focus V8 met een volledige Belgische bemanning. Raphaël van der Straten vormt ploeg met Thierry de Latre du Bosqueau, José Close, Joël Vanloocke en verrassend Tom Van Rompuy. VDS reed tijdens de 24 Hours of Zolder reeds met Tom op de BMW V8 Marc Cars van VR Racing by Qvick Motors. Tom kent het product dus heel goed en ook Erik Qvick zal trouwens mee afreizen richting Austin ter ondersteuning.

SpeedLover Racing - Porsche 991 GT3 Cup
SpeedLover Racing - Porsche 991 GT3 Cup
VDS Racing Adventures wordt in de voorlopige tussenstand gescheiden door enkele punten van Speedlover die zijn geëvolueerde Porsche reeds een gans seizoen inschreef in SP2. De troepen van André Van Hoof gaan trachten de titel te pakken met het kwartet Pierre-Yves Paque, Gilles Petit, Richard Verburg en Jean-Michel Jérôme.
BMW M3 F80 JR Racing
BMW M3 F80 JR Racing
Verder in SP2 zien we nog Patrick Van Glabeke die opnieuw een van zijn dromen in vervulling ziet gaan door een race te rijden op de schitterende omloop van COTA. Hij doet het in de nieuwe BMW M3 F80 van JR Motorsport en versterkt het Nederlandse trio Lanting, Herber en Meijer. Deze schitterende wagen is volgens de Curbstone-bezieler specifiek gebouwd om een antwoord te geven aan de Porsches binnen de Supercar Challenge, maar is nog niet vrij van kinderziekten. JR zet ook een BMW M3 E90 in binnen de klasse SP3 en daar vinden we onder meer onze landgenoot Ward Sluys in terug.

QSR Racing - BMW 235i
QSR Racing - BMW 235i
In de Klasse Cup 1 stuurt het Belgische QSR Racing twee BMW's M235i naar het Circuit of the Americas. Vanzelfsprekend treedt er daardoor een hele armada aan rijders aan voor de troepen van Stefaan Schoonjans; zo zien we onder meer Tom Boonen, Jan Heylen, Luc Moortgat, Patrick Seeuws, Jimmy De Breucker, Rodrigue Gillion, Emelie Liljeström, Tommy Graberg en nog één of twee bijkomende namen.

Foto's: Arne Simons, Niels Vaeck, Marnik Mouchaers, Thems Racing, Supercar Challenge & 24H SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 30 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H COTA.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons