24H COTA: Verdienstelijke prestaties van de Belgen

Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Heel wat Belgische rijders waren afgezakt naar Austin in de Verenigde Staten om deel te nemen aan de 24H COTA. Onze landgenoten presteerden meer dan behoorlijk en alhoewel een zege hen ontsnapte, haalden heel wat rijders het podium. Twee Belgen eindigden in de algemene top tien, met een zevende plaats scoorde Nicolas Vandierendonck het hoogst, voor Niels Lagrange die met de Leipert Motorsport Lamborghini Huracan Super Trofeo als negende over de finishlijn kwam. Beide rijders eindigden op het podium in de A6-Am klasse.
V8 Racing - Chevrolet Corvette C6-ZR1
De zege in de A6-Am klasse ging de zege naar de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS (Kirchhoff/Edelhoff/Grimm/Vogler/Edelhoff), de "SRT" V8 Racing Corvette C6.R van Vandierendonck pakte met zijn teamgenoten Braams, Huisman,van t'Hoff en Abresch de zilveren beker, terwijl de Leipert Motorsport Lamborghini van Lagrange samen met Schlotter, Schjerpen, Jasper en Rice beslag legde op de derde plaats.

VDS Racing Adventures - Marc Focus V8
Nog een podiumplaats was er voor de VDS Racing Adventures MARC Cars Focus V8 bestuurd door van der Straten, de Latre du Bosqueau, Vanloocke, Van Rompuy en Close. Zij eindigden op de derde plaats in de SP2 klasse, veertiende algemeen, achter twee MARC Cars Australia MARC Mazda V8’s. In diezelfde klasse pakte de Speedlover Porsche 991 Cup van Paque, Petit, Gerome, Verburg en Diez de vierde plaats (tweeëntwintigste algemeen). De JR Motorsport BMW M3 E80 van onder meer Patrick Van Glabeke haalde de finish niet nadat hij problemen kreeg in de eindfase, maar werd nog als vijfde geklasseerd in de SP2 klasse.

JR Motorsport-BMW E90 M3
Een andere BMW ingezet door JR Motorsport haalde wel het podium, de BMW E90 met naast Ward Sluys ook van Soelen, van Vliet en Poland aan het stuur finishte als derde in de SP3 klasse (drieëntwintigste algemeen).

QSR Racingschool - BMW 325i Clubsport
QSR Racingschool dat ook met twee BMW’s aan de start verscheen werd geconfronteerd met talrijke problemen. De M235i Racing Cup van Gillion/Liljeström/Snow/Graberg/Mauro haalde nog net het podium in de CUP1 klasse (zevenentwintigste algemeen) net voor de tweede M235i Racing Cup van de Breucker/Boonen/Zeeuws/Moortgat/Heylen. Jan Heylen reed wel de snelste wedstrijdronde in zijn klasse.

Foto's: Leipert Motorsport, JR Motorsport & 24H Series by Creventic

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op maandag 13 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H COTA.