van der Horst

24H Daytona: Chip Ganassi Racing #1 neemt meer voorsprong - lange neutralisatie

Chip Ganassi/Felix Sabates - BMW Riley
Chip Ganassi/Felix Sabates - BMW Riley
Met nog vijf uur op de klokken, ligt de #01 Chip Ganassi Racing with Felix Sabates BMW Riley, de auto die in 2011 ook al wist te winnen, nog steeds op kop. Het vijftal Scott Dixon, Charlie Kimball, Juan Pablo Montoya, Scott Pruett en Memo Rojas had ongeveer 15 seconden voorsprong op de sterke Velocity WorldWide Corvette met Corvette-fabriekspiloot Jordan Taylor aan het stuur, tot een neutralisatie het veld opnieuw bij elkaar bracht. Joao Barbosa ligt met de Action Express Corvette op een derde plaats.
  • Heinz Performance
De 24H van Daytona 2013 komen stilaan in de laatste fase. De race voor de #01 BMW Riley verloopt tot nu toe vlekkeloos. Het is viervoudig winnaar Scott Pruett die de BMW aangedreven Daytona Prototype op een Riley chassis aan de kop probeert te houden, ondanks een Full Course Yellow momenteel. Die algemene neutralisatie kwam er nadat de MOMO Porsche op merkwaardige manier een stukke radiator opliep ten gevolge van een probleem met het wiel, linksvoor. 

Die MOMO Porsche noteerde nochtans een sterke terugkeer naar de kop van de wedstrijd bij de GT's. Patrick Pilet reed als eerste tot nog toe in de 1:48, een sterke prestatie van de Franse Porsche-fabriekspiloot! De auto staat ondertussen binnen voor reparatie, terwijl de bolide eerder in een tweede positie rond reed op een seconde van de leider. Die leider is nog altijd de AIM #69 Ferrari 458 met achter zich de Scuderia Corsa Michelotto met Pier Guidi aan het stuur. De derde plaats is in handen van AJR Audi R8 met Oli Jarvis. 

De meest opmerkelijke come-back is overigens in handen van de Michael Shank Racing Ford Riley. De #60 auto, winnaar in 2012, kwam terug van maar liefst 7 ronden achterstand naar slechts 1 ronde achter op de leidende auto. Justin Wilson ligt momenteel op een vierde plaats en kan misschien van deze neutralisatie profiteren om terug te komen naar de zelfde ronde als de leiders. 

Maxime Martin kent in de Turner Motorsport BMW veel pech. De BMW M3 kampt met allerlei problemen en had op de koop toe ook nog een aanrijding.

Pos#RijdersTeamWagenAfstand
01.01Dixon
Kimball
Montoya
Pruett
Rojas
Chip Ganassi/Felix SabatesRiley - BMW553 ronden
02.10Angelelli
Hunter-Reay
Taylor
VelocityWWCorvette DP+1.825
03.9Barbosa
Fittipaldi
Frisselle
Rockenfeller
Action Express RacingCorvette DP+2.644
04.60Allmendinger
Ambrose
Negri
Pew
Wilson
Michael Shank RacingRiley - Ford+1:16.295
05.90Garcia
Gavin
Taylor
Westbrook
Spirit of Daytona RacingCorvette DP+1:23.884
06.2Bourdais
Dalziel
McNish
Popow
Starworks with Alex PopowRiley - Ford+2:02.783
10.69Assentato
Stanton
Longhi
Lazzaro
Wilkins
AIM Autosport Team FXDD with FerrariFerrari 458+24 ronden
11.63Balzan
Pier Guidi
Frezza
Beretta
Scuderia Corsa MichelottoFerrari 458+24 ronden
12.24Albuquergue
Jarvis
Mortara
von Moltke
Audi Sport Customer Racing/AJRAudi R8 GRAND-AM+24 ronden

Foto: Grand-AmDit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Circuit Internationaal op zondag 27 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons