van der Horst

24H Daytona: Riley vooraan in de vrije trainingen

Chip Ganassi/Felix Sabates - BMW - Riley
Chip Ganassi/Felix Sabates - BMW - Riley
Op donderdag vonden in Daytona twee vrije testsessies plaats in de aanloop naar de 24 uren race die er dit weekend zal plaatsvinden. Het was tweemaal een Riley chassis dat de snelste tijd neerzette en de Corvette’s konden opnieuw het tempo niet volgen. Zowel bij de GT’s als bij de GX’s was het Porsche dat domineerde.
Al van bij de eerste training toonden de Riley’s opnieuw hun meesterschap over de DP Corvette’s zoals al het geval was bij de driedaagse test begin dit jaar. Het was ex-Formule 1-rijder Juan Pablo Montoya die de snelste chrono reed met de Riley BMW #1 van het Ganassi Racing team in een tijd van 1.42;058. Allmendinger zette de tweede tijd neer op bijna een seconde van Montoya’s chrono. Op de vijf eerste plaatsen vinden wij vijf Riley wagens  terug, de snelste Corvette is de Velocity/WW wagen van Angelelli/ Taylor/ Hunter-Reay.

Bij de GT’s was het Andy Lally met de Magnus Racing Porsche die de beste tijd (vijftiende algemeen) liet neerzetten voor Faulkner in de Alex Job Racing Porsche en Balzan in de Scuderia Corsa Ferrari. De eerste Audi R8 klokte de zesde chrono bij de GT’s, terwijl de eerste BMW M3 waarop ook Maxime Martin ingeschreven is, als achtste afklokte (tweeëntwintigste algemeen). De tweede BMW waar Martin desnoods kan op terugvallen stond verder op een vijftiende plaats (dertigste algemeen). De Viper van onder meer Jan Heylen kwam niet in actie. De snelste GX wagens waren opnieuw zoals eerder deze maande de Porsche Cayman’s.

Opnieuw was het Riley die domineerde bij de tweede vrije sessie met ditmaal zes wagens op de zes beste plaatsen. Snelste Corvette was deze sessie de 8 Star Motorsport wagen Davidson/Lamy/Sarrazin/Minassian/Potolicchio. Met een tijd van 1.42;122 was het ditmaal de beurt aan Michael Valiante (Michael Shank) om de snelste chrono neer te zetten. Dane Cameron (Team Sahlen) en Jamie McMurray (Ganassi) volgden. Opnieuw ook Porsche bij de GT’s met de snelste ronde voor Nick Tandy (Orbit/Konrad Motorsports) voor Sean Edwards (Momo/NGT Porsche). De eerste niet-Porsche is de AIM Autosport Ferrari tikte als 5de aan, terwijl de eerste Audi maar als twaalfde genoteerd stond. De Turner Motorsport BMW #93 was elfde snelste GT, de tweede wagen van het team kwam niet in actie. De Viper kwam nu wel de baan op en sloot de sessie af met de eenenveertigste (vierentwintigste GT) tijd algemeen. In de GX klasse het opnieuw Porsche boven met twee Cayman’s vooraan.

Foto: Grand-Am



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 25 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons