van der Horst

24H Daytona: Chip Ganassi leidt na 12H - Pech voor Goossens, maar Martin sterk

Chip Ganassi Racing - Riley-Ford DP
Chip Ganassi Racing - Riley-Ford DP
Halfweg de 52e 24 uren van Daytona voert de Chip Ganassi Racing #2 Ford-Riley het veld aan, zij het met een marginale voorsprong op de Action Express Racing Corvette DP #5. Na zes uur, toen de eerste punten werden uitgereikt, reed de zusterwagen van Pruett/Rojas/McMurray/McMurray nog op kop, maar die bolide verloor tientallen ronden na een incident waarbij deze de box moest opzoeken voor herstellingen. Ook voor de Viper GTS-R van Marc Goossens verliep het tweede kwart minder goed dan verhoopt, met ondermeer problemen aan de stuurbekrachtiging van de wagen. Jan Heylen gaat voorlopig goed mee in GTD, de Porsche bevindt zich constant in de top 5.
  • Dreamdrive
Porsche North America - Porsche 911 RSR
Porsche North America - Porsche 911 RSR
In GTLM kenden de beide Viper's het nodige oponthoud, na de eerder vermelde stuurbekrachtingsproblemen bij de GTS-R #91 en ook enkele dringende reparaties aan de zusterwagen nadat deze zware schade opliep na een contact aan de voorkant. Na 12 uur rijden was het uiteindelijk Porsche North America dat met beide wagens aan de top van de klasse stond, waarbij Patrick Pilet in #911 Porsche voorlopig het pleit won. BMW Team RLL ligt echter op vinkenslag, want de bolide met startnummer #55 van onder meer onze landgenoot Maxime Martin ligt derde in de klasse; de rijders kloegen wel over een gebrek aan snelheid op de rechte stukken.

MOMO NGT Motorsport Porsche 911 GT America
MOMO NGT Motorsport Porsche 911 GT America
In LM PC was het 8Star dat de leiding in handen had, maar met slechts een minimale voorsprong op de Oreca #54 van Core Autosport. Kuba Giermaziak, op 1 september vorig jaar nog winnaar van de 24 Hours of Zolder met Belgium Racing, leidde in zijn NGT Porsche de GTD-klasse, maar de strijd blijft daar ongemeen spannend met negen bolides in de zelfde ronde. Daarenboven heeft de Porsche volgens het team een onderdeel verloren wat hen enkele tienden kost per ronde. De ex-Marc VDS BMW Z4 met onder meer de Fin uit Eupen Markus Palttala, verloor een pak ronden na een aanrijding in het eerste kwart van de race.

Betreffende de zware crash tussen de Risi Competizione Ferrari F458 Italia bestuurd door Matteo Malucelli en GAINSCO Corvette DP met Memo Gidley achter het stuur, kunnen we melden dat beide rijders bij bewustzijn verkeren en reageren. Beiden werden overgebracht naar Halifax Health op het nabije Daytona Beach en Gidley zou volgens zijn team vannacht reeds geopereerd zijn aan linkerarm en -been.

Foto's: IMSA & Momo NGT Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Tudor United Sportscar Championship op zondag 26 januari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons