van der Horst

24H Daytona: Ford neemt fakkel over van Corvette tijdens tweede testdag

Chip Ganassi Racing with Felix Sabates - Riley-Ford
Chip Ganassi Racing with Felix Sabates - Riley-Ford
Waar tijdens de eerste testdag van de Roar before the 24 Corvette nog snelste bleek, kwam nu Ford met een 1:38.980 bovenaan de tijdstabellen postvatten. Snelste LMP2 was opnieuw de Extreme Speed Motorsports HPD ARX-03b; de bolide dook met een 1:39.750 tevens eindelijk onder de grens van 1:40. Corvette doet het goed in LMGT, beide C7.R's eindigden op 1/100 sec. van elkaar en bleven de Aston Martin Vantage V8 voor. In GTD was Porsche wederom koning, met de bolide van onder meer onze landgenoot Jan Heylen als snelste.
De nagelnieuwe Riley Ford van Chip Ganassi maakte dus meteen de ambities duidelijk, al bleef de bolide van Jamie McMurray echter 2/10 sec. boven de chrono van Christian Fittipaldi op vrijdag. Niet geheel onlogisch hinken de LMP2's wederom achterop, de snelste bolide sloot aan als negende. De LMP2's moeten het vooral hebben van de snelheid in het bochtenwerk en de snelle banking in Daytona lijkt vooralsnog spek naar de bek van de DP's. LMPC was een kolfje naar de hand van Starworks Motorsports, welke zich dankzij een 1:42.010 tijdens de ochtendsessie bovenaan de tabellen kon handhaven.

De besttijd in de LMGT klasse vandaag was 1:46.010 en kwam zoals vermeld op het conto van Corvette. De nieuwe Corvette levert voorlopig goed werk, net als de verbeterde SRT Viper's, al houdt de Aston Martin Vantage V8 voorlopig nog het addergebroed achter zich. De BMW's van onder meer Maxime Martin volgden als zesde en zevende. De Porsche 911 GT van Snow/Heylen/Siefried klokte tijdens de voorlaatste sessie een 1:48.228 en bleek daarmee primus in de GTD-klasse, al is Audi niet ver af.

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Tudor United Sportscar Championship op zondag 5 januari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons