van der Horst

24H Daytona: Memo Gidley en Matteo Malucelli stellen het vrij goed na zware crash

Start 24 Hours of Daytona
Start 24 Hours of Daytona
De 24 uren van Daytona werden gisteren opgeschrikt door een zware crash tussen de wagens van Memo Gidley en Matteo Malucelli. De Ferrari van de Italiaan reed traag rond op het Infield toen hij achteraan werd aangereden door de op volle snelheid aanstormende Corvette. De klap was verschrikkelijk en het medische team had minuten nodig om de onfortuinlijke Malucelli te bevrijden. Beide rijders waren steeds bij bewustzijn en werden afgevoerd naar het Halifax Health Medical Center waar hun toestand gezien de klap als bevredigend werd beschouwd, geen van beiden verkeert in levensgevaar.
Memo Gidley is er het ergst aan toe, hij onderging operaties aan breuken aan de linker arm en het linker been en zou ook geraakt zijn aan de wervelkolom, hij blijft voorlopig onder observatie. De Amerikaan was bij het binnenkomen van het hospitaal bij bewustzijn en was in staat te communiceren met het medisch personeel. Ook Malucelli, die in shock verkeerde was steeds wakker, de Italiaan zou een hersenschudding opgelopen hebben maar zou verder ongedeerd zijn. Ook hij moet in het ziekenhuis blijven ter observatie. Al bij al nog een meevaller gezien de hevigheid van de crash.

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Tudor United Sportscar Championship op zondag 26 januari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons