van der Horst

24H Daytona: Corvette boven bij de Roar Before the 24 – Goossens snelste in GTD

Mazda Motosports & Chip Ganassi Racing - Lola-Mazda & Riley-Ford
Mazda Motosports & Chip Ganassi Racing - Lola-Mazda & Riley-Ford
Dit weekend hadden de vrije testdagen van de 24 uren van Daytona, gekend onder de naam Roar Before the 24, plaats. Gedurende drie dagen konden de bolides kennismaken met de beroemde piste nabij Daytona Beach. Niet geheel onverwachts waren het de DP Corvette’s die de snelste tijden klokten, maar de onderlinge verschillen tussen de verschillende wagens bleven relatief gering. De DP Corvette #10 van Wayne Taylor Racing (J.Taylor-R.Taylor-Angelelli) zette in 1:39.181 de snelste tijd over de drie dagen neer, voor de identieke wagen van Action Express (Bourdais-Barbosa-Fittipaldi) die 0.129 seconde moest toegeven. Porsche leverde de snelste wagen in de GTLM klasse en in de GTD klasse plaatsen de twee Viper’s zich bovenaan de tabellen.
Krohn Racing - Ligier JS P2 - Judd
Krohn Racing - Ligier JS P2 - Judd
De derde tijd algemeen was voor de eerste LMP2 wagen, de Michael Shank Racing Ligier (Pew-Negri-McMurry-Allmendinger) die afklokte op 0.161 van de snelste Corvette. Daarna volgden de beide Riley-Ford’s van het Chip Ganassi Racing team (Pruett/Hand/Kimball/Karam/Dixon & Dixon/Kanaan/Larson/McMurray). Een mooie zesde tijd was er voor de Deltawing (Legge-Chaves-Rojas), die echter vroegtijdig huiswaarts moest keren nadat de wagen in de vierde sessie van de baan ging. De testen werden ook gekenmerkt door de zware crash van de Dinan Highway to help Riley,  Brian Defoor zette de wagen op zijn dak in turn 1.  

Porsche North America - Porsche 911 RSR
Porsche North America - Porsche 911 RSR
In de GTLM klasse waren de verschillende merken aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk was de snelste tijd voor de officiële Porsche 911 RSR #912 (Bamber-Makowiecki-Bergmeister) die maar 0.1 seconde sneller was dan de Aston Martin Vantage van Lamy-Lauda-Turner-Dalla Lana en 0.2 dan de tweede Porsche van Tandy-Pilet-Lieb. In de GTD klasse domineerden de Viper’s, de wagen van Goossens-Bleekemolen-Carter haalde het van die ingeschreven voor Carter/Goossens/Farnbacher
Wright Motorsports - Porsche 911 GT America
Wright Motorsports - Porsche 911 GT America
/Wittmer. Op de derde plaats vinden we met Jan Heylen nog een landgenoot die de Wright Brumos Porsche deelt met Snow, Dempsey en Eng. De Duitse bolide moest wel een dikke halve seconde toegeven op de tijd van zijn Amerikaanse rivalen. Aston Martin, Audi en Ferrari hadden nog meer moeite om het tempo van de Viper's te volgen.


Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Tudor United Sportscar Championship op maandag 12 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons