van der Horst

24H Daytona: Speciale verjaardagslivery voor de beide BMW M6 GTLM

BMW M6 GTLM - BMW Team RLL
BMW M6 GTLM - BMW Team RLL
BMW viert zijn honderdjarig bestaan en om deze verjaardag extra in de kijker te zetten zullen de twee BMW M6 GTLM van het BMW Team RLL die dit weekend deelnemen aan de 24 Hours of Daytona getooid zijn in een speciale livery. De kleuren van de wagen #25 moeten de iconische BMW 3.0 CSL die 40 jaar geleden de etmaalrace won in herinnering brengen, de tweede wagen zal rijden onder het nummer 100 als referentie aan het honderdjarig bestaan van het merk.
  • Heinz Performance
BMW M6 GTLM - BMW Team RLL
BMW M6 GTLM - BMW Team RLL
Met de 24 uren van Daytona start voor BMW een seizoen vol speciale acties ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Duitse constructeur. Voor het debuut van de M6 GTLM in de States kregen beide wagens van het BMW Team RLL een speciaal kleurenschema. Eén wagen refereert naar het verleden, de andere naar de toekomst. De #25 brengt vier iconische wagens van het merk in herinnering. Het nummer 25 en de gekende gekleurde strepen refereren naar de BMW 3.0 CSL die in 1975 met de zege in de 12 uren van Sebring BMW zijn eerste grote zege in de States bezorgde. Verder staat er op de wagen een afbeelding van de BMW M1 uit 1980 en van de BMW V12 LMR die in 1999 de 24 uren van Le Mans won. Tenslotte wordt ook de BMW M3 GT die in 2011 alle klassetitels behaalde in de American Le Mans Series afgebeeld.  

De wagen #100 werd dan weer uitgedost in een futuristische livery welke met behulp van reflecterende vinylstripes op een witte achtergrond een speciaal 3D effect creëert. De twee wagens zullen deze speciale kleurschema’s behouden voor de resterende races van het 2016 IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Bill Auberlen, Dirk Werner, Augusto Farfus en Bruno Spengler nemen in Daytona het stuur van de bolide #25, Lucas Luhr, John Edwards, Kuno Wittmer en Graham Rahal delen de wagen #100.
 
Foto's: BMW Motorsport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Tudor United Sportscar Championship op donderdag 28 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons