van der Horst

24H Daytona: 61 wagens aan de start

Wagen 2021 Rolex 24 at Daytona
Wagen 2021 Rolex 24 at Daytona
Woensdag maakte IMSA de deelnemerslijst bekend voor de Rolex 24 at Daytona die eind deze maand plaatsvindt. En het is er één om u tegen te zeggen. Op de lijst prijken namelijk 61 wagens in vijf verschillende klassen, welke al vanaf volgende week hun eerste meters rijden op de Daytona International Motor Speedway tijdens de Roar before the Rolex 24. Hiermee krijgen we de grootste grid voor de klassieker sinds 2014.
Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05
Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05
Hoewel alleen Cadillac en Acura de DPi-klasse vullen, is zeven toch een mooi aantal. Acura is wel in het nadeel met maar twee wagens tegenover vijf voor GM, maar met meervoudig winnaar Wayne Taylor Racing heeft Acura de ervaring mee. Ook in LMP2, waar tien Oreca's aan de start verschijnen, is het opvallend hoe stevig het aantal in deze klasse is. Hetzelfde kan gezegd worden van LMP3, dat eveneens in stijgende lijn zit met negen wagens aan de start. De verdeling tussen Ligier en Duqueine blijft hier ook in balans en met Muehlner Motorsports America, die twee wagens inzet voor onder meer Ugo de Wilde, is ook België vertegenwoordigd.

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Het nieuwe paradepaardje van IMSA is wel de GTD Pro-klasse, die de GTLM klasse vervangt. Voor een eerste race kan men wel al op serieus aantal rekenen. Vorig jaar stonden er vijf GTLM-wagens aan de start, dit jaar telt men ruim een verdubbeling met maar liefst dertien stuks bestaande uit acht verschillende merken met als vreemde eend in de bijt Corvette, die hun C8.R GTLM tot het niveau van de GT3's terugbracht. Voor Belgen moeten we bij Porsche gaan met Laurens Vanthoor (KCMG) en Alessio Picariello (WeatherTech Racing). De laatste klasse, GTD, zal net zoals de voorgaande jaren het grootste deel van het veld invullen met 22 wagens en daar eveneens acht verschillende merken. Ook daar vinden we met Jan Heylen (Wright Motorsports) een landgenoot terug. Opvallende afwezige wel is Audi, dat geen enkele wagen in beide klassen heeft. 

Vrijdag 21 januari begint de eerste sessie van de Roar before the Rolex 24, dat op 23 januari afgesloten wordt met een kwalificatierace. De uitslag daarvan zal de startgrid bepalen voor de Rolex 24 at Daytona, die op 29 januari van start gaat.

Foto's: IMSA - Porsche AG  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons