van der Horst

24H Daytona: Acura en Porsche duelleren om de leiding

Laurens Vanthoor - Porsche
Laurens Vanthoor - Porsche
De nacht van de 24 Uur van Daytona, openingsmanche van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, is ingegaan. Twee wagens strijden om de leiding: de #10 Acura van Wayne Taylor Racing (Albuquerque-Taylor-Deletraz-Hartley) en de #6 Porsche van Cameron-Jaminet-Tandy. Laurens Vanthoor (Porsche) is opgeschoven naar de zevende plek in GTD Pro.
Na de kopzorgen van het openingsuur kenden de GTP-bolides geen technische problemen meer. Wel verloor de overgebleven BMW een ronde op de koplopers - in Daytona is dat geen ramp, maar het tempo van de Duitse prototype ligt niet hoog genoeg om de concurrentie te bedreigen. De Cadillac van Dixon-Bourdais-van der Zande moet eveneens een ronde goedmaken na schade aan de diffuser.

In GTD liggen de Belgen allesbehalve op podiumkoers: Laurens Vanthoor ligt met de Porsche van Pfaff Motorsports zevende in de Pro-klasse, terwijl Maxime Martin in zijn BMW als tiende rondrijdt in GTD. Jan Heylen (Porsche) en Sarah Bovy (Lamborghini) liggen veertiende en zestiende.

Foto: Pfaff MotorsportsDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 29 januari 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons