van der Horst

24H Daytona: Blomqvist (Acura) domineert openingsuur na valse start

Meyer Shank Racing - Acura
Meyer Shank Racing - Acura
In Daytona is er voorlopig geen tegenstand voor Tom Blomqvist in de Acura van Meyer Shank Racing. De Brit heeft meer dan tien seconden voorsprong verzameld op Cadillac en Porsche. In GTD heeft Aston Martin de leiding overgenomen na een dominante start van Mercedes.
De 24 Uur van Daytona 2023 begon met een valse start: enerzijds werd de wedstrijd meteen na de start een kwartier geneutraliseerd, anderzijds was dat vooral een geluk bij een ongeluk, want IMSA slaagde erin de live stream niet naar behoren te laten werken. Jammer...

Terug naar de sport dan. Vooraan was de Acura van Blomqvist-Braun-Castroneves-Pagenaud een klasse apart, net als tijdens het leeuwendeel van de vrije trainingen. Daarachter was er wel strijd tussen de overige Acura, Porsche en Cadillac, soms zelfs met licht contact. BMW sluit voorlopig, al dan niet moedwillig, achteraan aan.
Problemen in GTP
De nieuwe bolides in de topklasse van het Noord-Amerikaanse kampioenschap zijn gloednieuw en dat brengt problemen met zich mee. Felipe Nasr (Porsche) verloor even snelheid maar kreeg zijn auto gelukkig weer aan de praat. De schade: één ronde achterstand, in Daytona allesbehalve een onoverkomelijke hindernis. BMW staat er slechter voor, want de #25 van De Phillippi-Herta-van der Linde-Yelloly kan door elektrische problemen naar een goed resultaat fluiten.
De Belgen
In GTD Pro heeft de nieuwe Porsche 992 geen overtuigende indruk kunnen geven in de voorbereiding. De achtste plaats voor het exemplaar van Laurens Vanthoor is dan ook geen verrassing. Aston Martin leidt in de GT3-klasse voor uitsluitend professionele rijders. Mercedes leidt wel nog altijd in GTD.

De GT3-categorie is die waarin al onze landgenoten in actie komen. Maxime Martin (BMW), Sarah Bovy (Lamborghini) en Jan Heylen (Porsche) liggen respectievelijk achtste, veertiende en zestiende in GTD.
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 28 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons