van der Horst

24H Daytona: BMW stoomt art car klaar (+ Foto's)

John Baldessari - BMW M6 GTLM Art Car
John Baldessari - BMW M6 GTLM Art Car
BMW zal tijdens de Rolex 24 Hours of Daytona, welke eind januari worden verreden, opnieuw een art car inzetten, de negentiende uit de BMW Art Car Collection-reeks. Het ontwerp van de minimalistische BMW M6 GTLM is van de hand van John Baldessari en werd deze week onthuld op Art Basel in Miami Beach. De bolide, met startnummer 19, zal ingezet worden door BMW Team RLL en bemand worden door Bill Auberlen, Alexander Sims, Augusto Farfus en Bruno Spengler.
  • Dreamdrive
John Baldessari - BMW M6 GTLM Art Car
John Baldessari - BMW M6 GTLM Art Car
"Ik heb in mijn leven slechts eenmaal een werk gemaakt met een wagen, en dat was een afbeelding van een wagen. Voor dit BMW Art Car project, betrad ik dus onbekend gebied, niet alleen op vlak van onderwerp, maar ook gaande van een tweedimensionele kunst naar driedimensionele. Een uitdaging die me wel kon smaken! De ideeën kwamen allemaal ineens; bijvoorbeeld, de rode bol op het dak zodat je het van bovenaan kan zien, FAST op een zijde en een foto van een wagen op de andere. Ik hou van de verschillen, het twee- en driedimensionele op hetzelfde moment", aldus John Baldessari over zijn werk.
 

Foto's: BMW AGDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 1 december 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons