van der Horst

24H Daytona: Chip Ganassi BMW Riley aan de leiding na 6H

Na 6H racen in de 24H van Daytona heeft de Chip Ganassi Racing with Felix Sabates BMW Riley #01 de leiding in handen. De auto met momenteel Juan-Pablo Montoya aan het stuur heeft een voorsprong van een kleine 10 seconden op de Corvette DP van Velocity met Ryan Hunter-Reay aan de knoppen.
  • STX Motorhomes
De Corvette's komen in het laatste uur sterk opzetten. De opmars van de Velocity Corvette DP met Ryan Hunter-Reay aan boord reed het laatste uur continue rondjes in 1:43.00 en doet daarmee beter dan de Colombiaanse ex-F1 piloot Juan-Pablo Montoya. Ondertussen vielen de Starworks Motorsport Ford Riley en de 8 Start Motorsport Corvette sterk terug met mechanische problemen.

Audi-piloot Mike Rockenfeller is naast McNish de tweede piloot die het merk van de 4 ringen inruilde voor een DP zitje. Rockenfeller in de Action Express Racing Corvette ( P3 ), McNish doet zijn ding aan boord van de Michael Shank Racing Ford Riley die overigens ook sterk terugviel.

Jon Fogarty heeft met de GAINSCO Corvette een vierde plaats in handen, voor de Ryan Dalziel Starworks with Alex Popow Ford - Riley. 

Bij de GT's hebben de Porsches het elkaar moeilijk gemaakt. Sean Edwards, Jeroen Bleekemolen dienden binnen te komen met schade na verschillende ongevallen. De leiding is in handen van de AIM Autosport Ferrari 458 voor de Scuderia Corsa Ferrari en de Alex Job Racing Porsche met Damien Faulkner aan het werk. Dian von Moltke plaatst de eerste Audi R8 op een voorlopige vierde plaats.

De Viper van Jan Heylen mist buiten topsnelheid ook nog eens betrouwbaarheid, de auto staat in de pits. Maxime Martin is 22ste in de GT-klasse aan boord van de Turner BMW M3.

Pos#RijdersTeamWagenAfstand
01.01Dixon
Kimball
Montoya
Pruett
Rojas
Chip Ganassi/Felix SabatesRiley - BMW191 ronden
02.10Angelelli
Hunter-Reay
Taylor
VelocityWWCorvette DP+13.233
03.9Barbosa
Fittipaldi
Frisselle
Rockenfeller
Action Express RacingCorvette DP+45.783
04.99Fogarty
Gidley
Gurney
Law
GAINSCO/ Bob Stallings RacingCorvette DP+55.951
05.2Bourdais
Dalziel
McNish
Popow
Starworks with Alex PopowRiley - Ford+1:06.355
06.02Dixon
Franchitti
Hand
McMurray
Pruett
Chip Ganassi/Felix SabatesRiley - BMW+1:09.800



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Circuit Internationaal op zondag 27 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons