van der Horst

24H Daytona: Fernando Alonso aan de start

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Fernando Alonso zal begin volgend jaar deelnemen aan de Rolex 24 Hours of Daytona, dat meent Racer.com te weten nadat de geruchten de laatste weken steeds sterker werden. Alonso, die eerder dit jaar nog deelnam aan de Indy 500, zou in januari bij de dubbel race rond de klok in Florida instappen in een bolide van United Autosports, samen met Lando Norris. De link tussen het team, Alonso en Norris? McLaren, of meer bepaald McLaren-baas Zak Brown. Brown is namelijk mede-eigenaar van United Autosports.
Racer meldt een pak concrete data, dus lijkt de onhulling meer weg te hebben van feit dan fictie. Zo zou Alonso voor het eerst plaatsnemen in de wagen tijdens een test op het Europese vasteland, net voor de Grote Prijs van Abu Dhabi. Norris zou een week eerder op 7 november in Paul Ricard de bolide aan de tand mogen voelen. De deelname aan de Rolex 24 kadert ongetwijfeld in de ambitie van Alonso om de triple crown te veroveren, een zege in de Indy 500, de 24 Uren van Le Mans en de Grote Prijs van Monaco. Of Jenson Button het team vervoegt, is niet geweten.


Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 25 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 At Daytona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons