van der Horst

24H Daytona: Kobayashi (Cadillac) snel uit de startblokken

#48 Ally Cadillac DPi
#48 Ally Cadillac DPi
Kamui Kobayashi, Jose-Maria Lopez, Mike Rockenfeller en Jimmie Johnson (#48 Ally Cadillac) zijn de eerste leiders in de 24 Uur van Daytona, openingsmanche van het IMSA Sportscar Championship. De Japanner nam een snelle start en nam de leiding over van de #10 Wayne Taylor Acura die van op de pole positie startte. De Belgische Porsche-rijders namen dan weer een puike start in GTD Pro.
Pees en vrij was het niet helemaal voor Kamui Kobayashi, ondanks de knalstart van de Japanse Cadillac-rijder in Daytona. Door een minder snelle pitstop moest hij eerst een gespierd duel aangaan met een van de Cadillacs van Chip Ganassi Racing, en niet veel later kwam hij - zonder erg - in aanraking met een van de GTD-wagens.

De wedstrijd werd na een uur voor het eerst geneutraliseerd, waardoor de zeven DPi-deelnemers opnieuw op een zakdoek van elkaar liggen. De twee Acura liggen tweede (Wayne Taylor Racing) en zesde (Meyer Shank Racing).

Ugo de Wilde, de enige Belg in een prototype, bevindt zich op de vierde positie in de LMP3-categorie. De Brusselaar bestuurt een van de Duqueine M30 - D08 van Mühlner Motorsport.
Belgen en Porsche sterk in GT, ramp voor BMW
#79 Weathertech Racing Porsche 911 GT3
#79 Weathertech Racing Porsche 911 GT3
In de nieuwe GTD Pro-categorie strijden de Belgen mee in de spits van het peloton. Vooral de teamgenoten van Alessio Picariello (#79 WeatherTech Racing, eerste) en Laurens Vanthoor (#2 KCMG, vierde) doen het sterk, maar ook de Aston Martin van onder meer Maxime Martin ligt op de loer.

De nieuwe BMW M4 GT3 kent allesbehalve een droomdebuut. Een van de officiële wagens verdween al achter de muur met motorproblemen, terwijl ook de tweede auto van BMW M Team RLL helemaal onderaan het klassement te vinden is. Corvette, die andere constructeur die nergens te bespeuren was in de aanloop naar de wedstrijd, neemt nu plots wel een plaats in de kopgroep in.

Foto's: IMSA, Weathertech Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 29 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons