van der Horst

24H Daytona: Maxime Martin toch aan de start

Maxime Martin
Maxime Martin
Andy Priaulx vernielde gisteren de #93 BMW M3 in turn 4, mogelijk ten gevolge van remproblemen. Het Turner team wou eerst de wagen nog oplappen voor de race, maar de schade bleek te groot en de #93 werd uit de race teruggetrokken. Lang bleef er onduidelijkheid wie nu de overblijvende Turner BMW zou besturen, maar uiteindelijk besloot men om de rijderverdeling te houden zoals ze oorspronkelijk was samengesteld. Gezien Martin van bij het begin op beide wagens was ingeschreven, behoudt hij dus ook zijn zitje voor de race. Priaulx, Schaldach en Marsal zijn dus de ongelukkigen die een streep mogen trekken over hun deelname aan deze editie van de 24 uren van Daytona.
  • LTF
Turner Motorsport - BMW M3
Turner Motorsport - BMW M3
De enige aan de race deelnemende Turner BMW, de #94 , krijgt dus zoals voorzien als bemanning Bill Auberlen, Paul Dalla Lana, Billy Johnson, Boris Said en Maxime Martin. Priaulx had zich zijn debuut op de Turner BMW zeker anders voorgesteld, volgens de Brit ging hij uit de baan als gevolg van falende remmen op de #93. De wagen, die zich als achttiende bij de GT's had gekwalificeerd, was onherstelbaar en kwam dus niet aan de start. Priaulx werd naar het medisch centrum afgevoerd maar kon dit onmiddellijk terug verlaten nadat vastgesteld was dat hij geen verwondingen had opgelopen. Priaulx hoopte alsnog aan de start te komen op de tweede wagen van het team, maar bij Turner besloot men om de rijderindeling te behouden zoals ze oorspronkelijk was opgesteld en de DTM rijder blijft dus aan de kant in tegenstelling tot Martin die op beide wagens ingeschreven was.

Foto's: racing intl photo



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 26 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons