van der Horst

24H Daytona: Na 16 uur: Chip Ganassi Racing leidt, Porsche lijdt

Chip Ganassi Racing - Cadillac V-LMDh
Chip Ganassi Racing - Cadillac V-LMDh
Zestien uur zitten er op in de Rolex 24 at Daytona en de Chip Ganassi Racing Cadillac #01 leidt de debatten. Sébastien Bourdais is aan een stevige stint bezig, terwijl de Meyer Shank Racing Acura met Tom Blomqvist op 24 seconden volgt, met iets verderop de tweede Cadillac van Chip Ganassi Racing met Richard Westbrook. Ondertussen kwamen drie deelnemers in de problemen, waardoor er nog maar drie wagens in dezelfde ronde rijden.
Porsche Penske Motorsports - Porsche 963
Porsche Penske Motorsports - Porsche 963
Net tijdens de neutralisatie halfweg verloor de Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport Acura drie ronden door een losse olietube die vervangen moest worden. Enkele uren later kreeg de Action Express Racing Cadillac met  problemen aan de versnellingsbak af te rekenen. De rode bolide haalde nog wel de pitlane maar de nodige herstellingen kostten het team zestien ronden. Tot slot bleek de Porsche #6 in goede doen, tot Nick Tandy tussen de Dogleg en de West Horsehoe over het gras en door de reclameborden vloog waarbij diens bolide achteraan schade opliep. De Porsche verloor vier ronden voor de reparaties.

Hierdoor blijven er nog drie wagens in dezelfde ronde. De beide Chip Ganassi Racing Cadillac's en de Meyer Shank Racing Acura, die met problemen met de oliedruk op de versnellingsbak kampt, een euvel dat volgens teambaas Mike Shank onder controle is. De BMW #24 met Augusto Farfus houdt zich afzijdig van dit trio en volgt op een ronde, maar blijft nog steeds in de running voor winst of podium.

Bij de GT's zwaait Mercedes de plak met respectievelijk WeatherTech Racing en Winward Racing. In GTD Pro verloren we net voor het uur de Heart of Racing Aston Martin met ophangingsproblemen, waardoor de Vasser Sullivan Lexus en Corvette Racing opschuiven. Gelukkig kan de andere Aston Martin nog wel meedingen voor de overwinning in GTD, terwijl de Team Korthoff Motorsports Mercedes als laatste in dezelfde ronde volgt.

De Pfaff Motorsports Porsche van Laurens Vanthoor blijft nog steeds hangen op een vijfde plaats en ligt nog steeds een ronde achter tegenover de leiders in de klasse. Ook Maxime Martin (BMW), Jan Heylen (Porsche) en Sarah Bovy (Lamborghini) rijden nog steeds mee op een respectievelijk negende, twaalfde en zeventiende plaats. In LMP2 is TDS Racing de leider, de Sean Creech Motorsports Ligier topt dan weer het LMP3-klassement.

Foto's: Chip Ganassi Racing - Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 29 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons