van der Horst

24H Daytona: Na 22 uur: Meyer Shank Racing terug aan kop

Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
Terwijl er een aantal uur continu gereden werd, kende de laatste twee uur twee full course yellows tijdens het slot van de Rolex 24 at Daytona, en dat was ook het moment dat de Meyer Shank Racing Acura terug de kop opeiste. Simon Pagenaud geraakte voorbij de Chip Ganassi Racing #01 Cadillac, al blijft die dicht volgen. Al kan dit duel nog zowel als een drie- als vierstrijd eindigen.
  • LTF
Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport - Acura ARX-06
Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport - Acura ARX-06
Na een lange tijd zonder al te veel problemen kwamen er ineens twee full course yellows kort op elkaar. Eerst was er de crash van de High Class Racing Oreca in de Le Mans Chicane en nog geen uur later de volgende nadat de Porsche #6 stilviel op de baan. Nick Tandy bracht de wagen terug naar de pits, maar de kans dat die nog terug op de baan komt is klein. Ondertussen kon Meyer Shank Racing profiteren om de leiding over te nemen bij de eerste herstart, al blijft de gele Cadillac van Chip Ganassi Racing kort volgen. De tweede wagen van het team volgt op negen seconden en moest er nog een full course yellow uitkomen, kan Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport misschien nog meedingen voor de eindoverwinning, gezien zij een ronde achter liggen.

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Ook in GTD Pro woedt de strijd hevig. Corvette Racing lag op kop, maar bij de laatste herstart zag het zowel de Vasser Sullivan Lexus als de WeatherTech Racing Mercedes passeren. Zij liggen met drie op een zakdoek bij elkaar. Voor het trio rijdt ook nog de leider in GTD, namelijk de Heart of Racing Aston Martin. Hij heeft een tiental seconden voor op de Winward Racing Mercedes en de Magnus Racing Aston Martin. De plaatsen bij Laurens Vanthoor (Porsche), Maxime Martin (BMW), Jan Heylen (Porsche) en Sarah Bovy (Lamborghini) zijn ongewijzigd in de laatste twee, al is het goede nieuws bij deze laatste dat de roze Lamborghini terug op de baan is nadat zij meer dan een uur in de paddock stonden.

Foto: IMSA - Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport - Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 29 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons