van der Horst

24H Daytona: Roar before the 24: Michael Shank Racing Riley-Ford snelste op dag 1

Justin Wilson, AJ Allmendinger, Oswalso Negri en John Pew na hun zege in 2012
Justin Wilson, AJ Allmendinger, Oswalso Negri en John Pew na hun zege in 2012
De winnende wagen van de 2012 24 uren van Daytona toonde zich ook de snelste op de eerste van de voorafgaande testdagen voor de editie 2013. AJ Allmendinger klokte met de Michael Shank Racing Ford Riley de snelste tijd af voor de beide wagens van het Chip Ganassi Racing. Bij de GT’s ging de snelste tijd naar de Magnus Racing Porsche die de achttiende plaats in de algemene rangschikking innam.
  • LTF
Vrijdag werden twee testsessies afgewerkt, maar regen verstoorde het verloop van de eerste sessie en slechts enkele wagens waagden zich op de piste. Jamie McMurray reed de snelste tijd met de Chip Ganassi  BMW Riley #2, terwijl bij de GT’s de snelste ronde op naam kwam van kersvers Porsche-fabriekspiloot Nick Tandy op de Orbit Racing Porsche.

Gelukkig geen regen meer in de namiddag waar een tweede, twee uur en een half durende, sessie gepland stond. Met een tijd van 1:42.918 toonde Allmendinger zich op de Ford Riley #60 de snelste en klopte daarbij nipt beide Chip Ganassi wagens van Memo Rojas en Dario Franchitti. The Dinger zal bij de 24 uren race de wagen delen met Justin Wilson, John Pew en Ozz Negri, maar deze laatste herstelt van een blessure en wordt bij de testdagen vervangen door Marcos Ambrose. De tweede wagen van het Michael Shank Racing team plaatse zich als vierde in de handen van Michael Valiante en ging daarmee de Starworks Ford Riley van Bourdais, McNish, Dalziel en Popow vooraf. De snelste DP Corvette, de Spirit of Daytona Racing #90 van onder meer Westbrook en Gavin, volgde met de zesde tijd.

Porsche was niet te kloppen in de GT-klasse en pakte de drie snelste tijden met de wagens van Magnus Racing, Alex Job Racing en Orbit/Konrad Motorsport. Noteren we ook de aanwezigheid op van Noorderbuur Jeroen Bleekemolen op de wagen van Alex Job Racing. De snelste niet-Porsche was de Turner Motorsport BMW M3 van Auberlen, Said, Dalla Lana. De Dodge Viper van Jan Heylen vinden we terug op de vijfentwintigste plaats en achtste in de GT klasse waarmee de Amerikaanse bolide het één plaats beter doet dan de Grand Am Audi R8 van Mortara, Albuquerque, Jarvis en von Moltke. In de GX klasse domineerden de beide Porsche Cayman en gingen daarmee drie Mazda6 en een Lotus Evora vooraf. Negenvijftig wagens in het totaal namen aan de eerste testdag deel.

Foto: Grand-AmDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 5 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons