van der Horst

24H Daytona: Rubens Barrichello met Tony Kanaan in een Porsche

Rubens Barrichello - Bruno Senna
Rubens Barrichello - Bruno Senna
Rubens Barrichello zal deelnemen aan de 51e 24 Hours of Daytona later deze maand. De Braziliaan zal er samen met ex-Indycar-teamgenoot en goede vriend Tony Kanaan enerzijds en zijn landgenoten Ricardo Maurício en Flavio "Nonô" Figueiredo anderzijds een Porsche 911 GT3 bemannen uit de Dener Motorsport-stal. Barrichello zal komend weekend reeds aantreden in de 'Roar before the Rolex 24', de traditionele driedaagse testsessie voor de start van de etmaalrace.
Rubens Barrichello
Rubens Barrichello
Barrichello betwistte afgelopen seizoen de Indycar Series nadat hij, na een lange carrière van bijna twee volledige decennia in de Formule 1, vervangen werd door landgenoot Bruno Senna. Na één seizoen Indycar Series gaf de voormalig elfvoudig F1 Grand Prix-winnaar te kennen het Amerikaanse eenzitterkampioenschap de rug toe te zullen keren. In de plaats van de Indycar Series zal de immer sympathieke Braziliaan zich dit seizoen toeleggen op het in eigen land populaire Braziliaanse Stock Car kampioenschap. Het is overigens ook uit dat kampioenschap dat Barrichello's teamgenoten Maurício en Figueiredo stammen. 

De 24 Hours of Daytona worden verreden in het weekend van 27 januari.

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 3 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Daytona.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons