van der Horst

24H Daytona: Dag 1 Roar: Vanthoor snelste - Action Express Cadillac primus

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor heeft de eerste dag van de Roar before the Rolex 24 als snelste afgesloten in de GTLM-klasse. Vanthoor hield in zijn Porsche 991 RSR #912 Richard Westbrook af in de Ford GT #66. De algemeen snelste chrono kwam op naam van Filipe Albuquerque, die in zijn Action Express Racing Cadillac DPi-V.R in beide sessies de besttijd liet optekenen. In GTD ging de eer na de openingsdag naar GRT Grasser Racing Team met de Lamborghini Huracán GT3. De beide Mazda RT24-P van Mazda Team Joest reden weinig omdat enkele onderdelen nog niet ter plaatse waren.
  • Skylimit Events
De United Autosports Ligier die Fernando Alonso deelt met Phil Hanson en Lando Norris sloot af op P9. De Lamborghini Huracán, met naast Louis Machiels ook M. van Splunteren, Perez Companc, Engelhart en Lenz aan de knoppen, eindigde op P30 algemeen en als derde in de GTD-klasse. Voorlopig twee Lamborghini's dus in de top 3, met de Manthey Racing Porsche #59 als scherprechter.

--- Gecombineerde uitslag IWSC Roar Before the 24 - Dag 1 (pdf) ---

Foto: Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 6 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons