van der Horst

24H Dubai: Boutsen Ginion Racing Maserati GT Trofeo klaar om verscheept te worden

Boutsen Ginion Racing Maserati GT Trofeo
Boutsen Ginion Racing Maserati GT Trofeo
Het Boutsen Ginion Racing team is rond is klaar om in te schepen naar Dubai waar het team zal deelnemen aan de tiende editie van de 24 uren race. Niet de vertrouwde McLaren MP4-12C of de recent aangeschafte BMW Z4 zal ingezet worden, maar een voor het team nieuwe Maserati GT Trofeo. Vijf rijders zullen het stuur van de wagen delen, met naast de Fransen Philippe Ulivieri, Eric Vaissière en Daniel Wasczcinski de Belgen Christophe de Fierlant en Renaud Kuppens. Vooral deze laatste kent de wagen zeer goed, hij behaalde immers tweemaal de titel in de Maserati Trofeo World Series in 2012 en 2013.
  • St. Paul
Na een testsessie op 14 november op het circuit van Spa-Francorchamps met Ulivieri, werd de laatste hand gelegd aan de Maserati GT Trofeo, die nu klaar staat om volgende week verscheept te worden naar Dubai. De wagen werd in endurance-configuratie gezet en moet in staat zijn een mooi resultaat te behalen. De kwalificatie van de 24 uren van Dubai vindt plaats op 8 januari, een dag later wordt de start voor de race gegeven.

Foto: Boutsen Ginion RacingDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 19 november 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons