van der Horst

24H Dubai: Vrijdag wordt de negende editie op gang geschoten

24 Hours of Dubai 2014
24 Hours of Dubai 2014
Van 9 t/m 11 januari is het Dubai Autodrome opnieuw de place to be voor de eerste internationale lange-afstandsrace in 2014 voor GT’s, toerwagens en 24H Specials. Met teams uit 18 landen en rijders met 40 verschillende nationaliteiten ontbreekt het internationale karakter zeker niet tijdens het evenement, georganiseerd door het Nederlandse bureau CREVENTIC in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT) en het Dubai Autodrome.
  • St. Paul
24H Dubai 2013
24H Dubai 2013
Niet minder dan 28 GT3 wagens komen aan de aftrap. Het Team Abu Dhabi by Black Falcon, de winnaars van de afgelopen twee edities  gaan voor een hattrick en hebben daarvoor twee Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s ingeschreven. Tot de rijders behoren de lokale held Khaled Al Qubaisi, vijfvoudig DTM-kampioen Bernd Schneider en de succesvolste rijder in de historie van de Dunlop 24H DUBAI, Jeroen Bleekemolen. Nog Mercedes’ zijn er van de Duitse teams Car Collection Motorsport en ALLINKL.COM Münnich Motorsport, de winnaars van de FIA GT-wereldtitel in 2012, met FIA GT-kampioen Marc Basseng en FIA WTCC-kampioen 2012 Rob Huff onder de rijders. Nog een ex winnaar, het Duitse SX Team Schubert, zet een BMW Z4 GT3 in voor ondermeer fabrieksrijder Dirk Werner. Een identieke auto is ingeschreven door Walkenhorst Motorsport. Vanuit Zwitserland komt FACH Auto Tech met een tweetal Porsches 997 GT3 R’s. Ook Crubilé Sport, Stadler Motorsport en Attempto Racing zetten GT3-Porsches in. De teams Spirit of Race, Ram Racing, Race Alliance, Visiom, Dragon Racing en GT Corse verdedigen de kleuren van Ferrari terwijl Craft Racing AMR uit Hongkong twee Aston Martins inzet. Het Belgische AF Racing International en het Duitse Rhino’s Leipert Motorsport komen elk met een Lamborghini Gallardo. Verder nog Ginetta G55 GT3 voor het Britse LNT naar Dubai. De Nederlandse teams V8 Racing en Manor MP Motorsport vertrouwen op Amerikaanse power met respectievelijk een Chevrolet Corvette C6-R en een Dodge Viper.

In de Porsche Cup-klasse komen er niet minder dan elf auto’s in actie. Daarbij zet het Duitse team MRS GT Racing als enige een Cup-versie van de nieuwste generatie 991 in, met ondermeer viervoudig Porsche Supercup-kampioen Patrick Huisman. De overige teams, waaronder Speedlover houden het bij een 997 in Cup-uitvoering.

De SP2-klasse bestaat uit twee Nissan 370Z’s van het Nissan GT Academy Team RJN, een Mosler MT900 van Gravity Racing International, een Renault Mégane Trophy silhouet van het Belgische team Boutsen Ginion Racing en drie GC Automobiles-silhouettes. In de klasse SP3 rijden drie Ginetta’s, een Audi R8, een Aston Martin, een BMW M3 GT4 en de Lotus Evora GT4 van Cor Euser Racing. Zoals gebruikelijk bestaat de klasse A5 volledig uit BMW’s met inschrijvingen van de Duitse teams Sorg Rennsport, Hofor-Kueperracing en Black Falcon, JR Motorsport uit Nederland, RTR Projects uit Tsjechië en Duwo Racing uit Luxemburg.

De SEAT Leon Supercopa is de populairste auto in de klasse A3T. Deze neemt het op de Volkswagen Golf TDI van de klassewinnaars van vorig jaar en het Racingdivas Team Schubert met vijf Nederlandse dames in de BMW 320D.

22b52fd031c1b37e6e2708a9839e03610695f8a0.jpg
In de klasse A2 is er iets meer variatie met vijf Renault Clio’s, twee Honda’s, een Mini John Cooper Works Endurance en een Suzuki Swift. De D1-dieselklasse tenslotte omvat een SEAT Leon TDI, een Volkswagen Golf TDI en drie BMW 120D van ondermeer het Belgische Recy Racing Team met De Vocht, Vanloo, Meulders, Piessens, gekoppeld aan de Duitser Schlichenmeier.  Op donderdag 9 januari zijn er twee vrije trainingen, gevolgd door de kwalificatie in drie sessies en de avondtraining. De race begint op vrijdag om 14.00 uur.

Motors TV en Radio Show Limited, het team achter radiolemans.com, doen verslag van de actie. Een livestream, live-timing en uitslagen zijn gedurende het evenement ook te vinden op live.24hseries.com, terwijl er regelmatig nieuws wordt gepubliceerd via Twitter (@24HSERIES, #24HDUBAI) en Facebook (Facebook.com/24HSeries). 

Zie ook
Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op dinsdag 7 januari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Dubai.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons