van der Horst

24H Dubai: Avontuur van Curbstone Corse eindigt in vangrail

Curbstone Corse - 24H Dubai
Curbstone Corse - 24H Dubai
Curbstone bezieler Patrick Van Glabeke had het plan opgevat om samen met enkele vast klanten de 24H Dubai te rijden in een Porsche 991 Cup van Speedlover, het team dat vaste klant is bij organisator Creventic. Maar ondanks een goede voorbereiding en een mooie wedstrijd hebben ze de finish niet gehaald na een contact met de vangrail.
Patrick Van Glabeke kwam aan de start samen met de Porsche concessionaris uit het Oost Vlaamse Sint-Martens-Latem, Philippe De Craene (ex winnaar van de 24H Zolder), John De Wilde en de Luxemburger Serge Loudvig. Het kwartet kwam uit in Klasse Cup met niet minder dan 18 Porsches 997 en 991 Cup op de inschrijvingslijst. Daartussen ook Speedlover, het team rond André Van Hoof met twee wagens en enkele ronkende namen zoals Black Falcon, GDL Racing, Lechner en MRS Racing.

Curbstone Corse - 24H Dubai
Curbstone Corse - 24H Dubai
Patrick Van Glabeke: “Ik zat in de wagen tijdens de voorlaatste ronde van mijn stint en we stonden op dat moment op de 7de plaats in de Klasse, 21ste algemeen en best geklasseerde Belgische wagen. Een zeer goede uitgangspositie en een plaats binnen de top 15 algemeen op 90 gestartte wagens had er zeker ingezeten. De Porsche is plots op de recht lijn uitgebroken en aan een rotvaart van 240 km/u beginnen spinnen. Na een zestal pirouettes eindigde het avontuur in de vangrail. Spijtige zaak, want het ganse team was bezig aan een goede wedstrijd. De precieze oorzaak vanhet plotse uitbreken van de wagen moet nog worden onderzocht”.


Foto's: 24HSeries   



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op zaterdag 10 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Dubai.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons