van der Horst

24H Dubai: QSR Racing wil stunt van vorig jaar graag nog eens over te doen

QSR Racing Team - BMW M235i Cup
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
Over enkele dagen (12-13-14 januari) gaat in de Verenigde Arabische Emiraten de 12de editie van de 24U Dubai van start. Deze race voor GT´s, Tourings en 24H Specials is de seizoensopener op het gebied van de internationale uithoudingsracerij en presenteert dit jaar een inschrijflijst waarop maar liefst 99 deelnemers prijken. Voor het tweede opeenvolgende jaar is ook het Belgische QSR Racing Team van de partij met de BMW M235i Racing Cup in de klasse Cup1. En de mannen van QSR zijn geen figuranten, want vorig jaar gingen ze bij hun debuut in Dubai meteen met de klassenzege aan de haal!
  • MF Racing

QSR Racing Team - BMW M235i Cup
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
Het is elk jaar de eerste race van de internationaal gerenommeerde 24H Series”, opent QSR teambaas Stefaan Schoonjans zijn verhaal. “Ons doel is om naast de 24U Dubai ook de wedstrijden van de 24H TCE Series – die voorbehouden zijn aan Touring Cars en 5 meetings omvatten – af te werken. Maar het is natuurlijk belangrijk om in Dubai al een goede prestatie neer te zetten. Vorig jaar realiseerden we een echte stunt door bij ons debuut meteen de klassenzege in Cup1 op onze naam te schrijven. Beter doen dit jaar is dus onmogelijk en de prestatie van 2016 herhalen wordt een hele uitdaging.
 

Stefaan Schoonjans & Mario Timmers
Stefaan Schoonjans & Mario Timmers
Bij de vorige editie gooide men bij QSR vijf rijders in de strijd om de etmaalrace af te werken. Deze keer wordt de race afgehaspeld met vier rijders. “Maar met Jimmy De Breucker en Mario Timmers hebben we nu wel twee rijders aan de start die deel uitmaakten van het winnende team in 2016”, vervolledigt Schoonjans. “Zij kennen dus de race en de 5,39km lange omloop waarop het opnieuw zeer druk zal worden. Bovendien hebben beiden uitgebreide ervaring met de BMW M235i. Ook Rodrigue Gillion is geen onbekende binnen het QSR Racing Team en heeft al wat ervaring met de wagen, maar zal logischerwijze nog moeten wennen aan het circuit. Kevin Kenis is onze vierde man en is een nieuwkomer bij QSR. Hij heeft wel ervaring in de uithoudingsracerij en reed o.a. al twee keer de 24 Hours of Zolder.
 
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
Deze 24H Dubai is een race waar ik echt naar uitkijk”, treedt Kevin Kenis de teambaas bij. “Ik heb inderdaad al een viertal etmaalraces afgewerkt, maar de wedstrijd in Dubai is nieuw voor mij, net als het team. In dit zeer druk bezette veld wordt het zaak om uit de problemen te blijven want enkel dan kunnen we een goed resultaat op de tabellen zetten.” Kenis, die in het dagelijkse leven het expeditiebedrijf Shipex runt en een klantenkring heeft in het Midden-Oosten, racet voor het eerst met een BMW M235i. “Ik heb me wat kunnen voorbereiden en wennen aan een gelijkaardige wagen tijdens trackdays en testsessies. Ongetwijfeld zal ik ook kunnen rekenen op mijn teamgenoten en het volledige QSR Team om mij nog meer vertrouwd te maken met deze bolide en om naar een podiumplaats in de klasse te rijden!

QSR Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zondag 8 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons