van der Horst

24H Dubai: QSR tevreden met kwalificatie

QSR Racing Team
QSR Racing Team
In Dubai werd vandaag de kwalificatie afgewerkt voor de 24H Dubai, de eerste wedstrijd van het jaar voor de 24H Series van Creventic. In de klasse Cup1 zien we ook nu weer het Belgische QSR Racing Team aan de slag. De troepen van teambaas Stefaan Schoonjans gingen vorig jaar in Dubai met de klassenzege aan de haal en zijn ook nu weer gefocust op een goed resultaat.
QSR Racing Team
QSR Racing Team
Het was Jimmy De Breucker die de taak op zich nam om de kwalificatiesessie af te werken. Jimmy klokte een vijfde tijd in de klasse Cup1, nadat hij tot twee maal toe wat werd gehinderd door een tragere deelnemer tijdens de snelle rondjes die hij met de #154 QSR BMW M235i afwerkte.

“Die startplaats in onze klasse is niet zo heel belangrijk in een etmaalrace”, verduidelijkt Stefaan Schoonjans. “Vorig jaar kwalificeerden we ons op donderdag ook als vijfde maar op zaterdag stonden we wel op het hoogste trapje van het podium. 24 uren is lang en er kan zeer veel gebeuren, zowel in goede als in minder goede zin. Bovendien kreeg Jimmy ook niet de opdracht om tot het uiterste te gaan, wel om een behouden kwalificatie af te werken. Van die taak kweet hij zich perfect.”

QSR PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 12 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons