van der Horst

24H Dubai: 61 wagens op voorlopige deelnemerslijst voor komende editie

Start 24H Dubai 2024
Start 24H Dubai 2024
We zijn halverwege het jaar, maar bij Creventic zitten ze niet stil. De Nederlandse organisatie zit namelijk al met de twintigste editie van de Michelin 24H Dubai van 10 tot en met 12 januari, in hun hoofd. Ondertussen is er al een eerste voorlopige deelnemerslijst vrijgegeven en deze kan al tellen. Er staan 26 GT3's ingeschreven, verdeeld over acht merken en daarbij enkele opmerkelijke teams. Van Belgische zijde hebben vier equipes zich al aangemeld, waarvan drie met twee wagens aan de start verschijnen.
  • 24 Hours of Zolder
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
Zoals het laatste decennium het geval was kijken enorm veel teams richting Dubai voor de start van hun nieuwe seizoen, zeker als het op GT3 aankomt. Acht verschillende merken zijn voorlopig op het appel, waarvan Porsche het best vertegenwoordigd is met vijf bolides. Twee opvallende feiten zijn dat de winnaar van 2024, Eastalent Racing, niet van de partij zal zijn en dat Audi wel aanwezig is en vooral zal moeten rekenen op onder meer Haas RT. Daarnaast tekenen Ferrari, Lamborghini, McLaren en Mercedes-AMG ook present. BMW is er eveneens bij, maar vooralsnog niet met Team WRT, terwijl Aston Martin wel vertegenwoordigd wordt door een Belgisch team, Comtoyou Racing, dat twee wagens inzet.

Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In de overige klassen is de 992-klasse natuurlijk enorm goed vertegenwoordigd. 26 Porsche 911 GT3 Cup (992)'s zullen voorlopig aan de start komen, waaronder twee Belgische teams. Enerzijds niemand minder dan Red Ant Racing, dat een te duchten team is geworden in de 24H Series en zeker in deze klasse. Anderzijds keert Mühlner Motorsport terug naar het Midden-Oosten. Vorig jaar maakte het team uit Spa haar debuut in de 6H Abu Dhabi en de 24H Dubai, al moesten hun plannen uiteindelijk gewijzigd worden vanwege de twee weken uitstel van de wedstrijd. Tot slot zal StreetArt Racing naar de Emiraten trekken met hun Aston Martin GT4.

Foto's: Creventic - Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op dinsdag 9 juli 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons