van der Horst

24H Dubai: Al Manar Racing by HRT op pole - P4 voor Team WRT

Al Manar Racing by HRT - Mercedes-AMG GT3
Al Manar Racing by HRT - Mercedes-AMG GT3
Tijdens de kwalificaties van de Hankook 24H Dubai reed de Al Manar Racing by HRT Mercedes de snelste tijd en start morgen van op de pole. Luca Stolz, Fabian Schiller, Axcil Jefferies en Martin Konrad hielden de zusterwagen van Abu Dhabi Racing by HRT achter zich en zo krijgen we dus een volledige eerste rij met Mercedes. Team WRT deed het niet onaardig in hun eerste kwalificatiesessie met de BMW M4 GT3 met een vierde plek voor de #7, terwijl de #46 vanaf plaats acht zal vertrekken. Bij de meeste andere Belgische deelnemers verliep de sessie minder vlot.
Tijdens de vierdelige kwalificatiesessie was de Al Manar Racing by HRT Mercedes nochtans niet continu bovenaan de tabellen te vinden, maar een verschroeiende tijd van Luca Stolz maakte het eerste verschil en Fabian Schiller maakte het werk af. Op het einde van de sessie waren zij gemiddeld + 0.359 sec sneller dan de zusterwagen van Hubert Haupt, Khaled Al Qubaisi, Sebastian Baud, Jules Gounon en Luca Stolz. De tweede startrij wordt bevolkt door de Pure Racing Porsche, die tijdens de eerste twee sessies in de namiddag nog de voorlopige pole had maar in de avond weggleed naar plaats drie en de eerste Team WRT BMW.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT kan dan weer goed gezind naar het hotel vertrekken met een vierde plaats voor Dries Vanthoor en co. Ook de tweede Team WRT BMW van onder meer Maxime Martin en Valentino Rossi, deed het niet slecht met een achtste plek . Bij de overige teams onder de Belgische vlag start Tom Boonen in Saalocin Racing LLC Porsche vanaf plaats twintig, terwijl de Speedlover Porsche van Simon Belcaen, Steven Palette, Philippe Wils en Chris Maes vanaf pole start in de 992-AM klasse.

AC Motorsport - Audi RS 3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS 3 LMS TCR
Wie wel de nodige problemen kenden waren Haas RT en AC Motorsport. De Audi R8 LMS van Maxime Soulet, Mathieu Detry, Olivier Bertels, Benjamin Mazatis en Frédéric Vervisch was ook nog in de running voor de pole, totdat de motor het begaf tijdens de nachttraining en deze vervangen moest worden. De wagen start daardoor pas als 40ste bij de GT's. Ook de Audi TCR's van AC Motorsport kenden geen goede kwalificatiesessie. Tijdens de namiddag kwam de #199 niet buiten met technische averij, terwijl de #188 stilviel tijdens de eerste sessie. Beide wagens kwamen wel in actie in de avond, maar starten dus morgen helemaal achteraan.

Foto's 24H Series powered by Hankook & AC MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 13 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons