van der Horst

24H Dubai: Audi’s van Vervisch en Vanthoor in top drie bij kwalificatie

GRT Grasser Racing - Lamborghini Huracán GT3 EVO
GRT Grasser Racing - Lamborghini Huracán GT3 EVO
Mirko Bortolotti heeft de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 EVO op de pole gezet voor de 24 Hours of Dubai. De Blancpain GT Series Endurance Cup kampioen 2017 legde een ronde af in 1:57.446. Ook verleden jaar startte de Italiaan al van op de pole. De groene Lamborghini die Bortolotti deelt met Christian Engelhart, Rolf Ineichen en Mark Ineichen was bijna twee tiende seconde sneller dan de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS die Frédéric Vervisch deelt met Parhofer/Haase/Breukers. De WRT Audi R8 LMS van Dries Vanthoor en zijn teamgenoten Mies/Vergers/Al-Saud realiseerde de derde tijd in 1:57.998.
  • LTF
Pitlane 24H Dubai
Pitlane 24H Dubai
De top vijf werd volgemaakt door de BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS van Winkelhock/Mücke/Ortmann/Weishaupt/Feller en de Target Racing Lamborghini Huracán GT3 van Lind/Altoé/Boguslavskiy/Costantini/Autumn. Met uitzondering van de V8 Racing Chevrolet Corvette C6 -ZR1 GTE, die de achtste tijd realiseerde, wordt de volledige top vijftien ingenomen door GT3 wagens.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
De pole bij de GT4 wagens ging naar de Cicely Motorsport Mercedes-AMG GT4 van Witt/Bird/Pierce/Paliwoda/Bird (40ste tijd algemeen) voor de Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 en de Belgische QSR Racingschool Mercedes AMG GT4. De VDS Racing Adventures MARC II V8 vinden we terug op de vijfendertigste plaats een positie voor de Speedlover Porsche 991 Cup van Bastien/Petit/Farmer/Gerome. In de TCE klasse reed Vincent  Radermecker de AC Motorsport Audi RS3 LMS TCR naar een tweede plaats achter een Ginetta G55. Daarmee was de Belgische Audi waar ook Stéphane Perrin, Tom Boonen en Gilles Magnus plaats vonden wel de snelste van de TCR bolides. De GR Motorsport BMW M3 van Van Dosselaer/Van Dosselaer/Houthoofd/Dierckx/Dierckx klokte de tweede tijd in de A3 klasse.

--- UITSLAG KWALIFICATIES HANKOOK 24H DUBAI GT ---
--- UITSLAG KWALIFICATIES HANKOOK 24H DUBAI TCE ---

Foto's: 24H Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op donderdag 10 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons