van der Horst

24H Dubai: Eastalent Racing Team Audi R8 LMS GT3 EVO II aan de leiding na 6 uur racen

Eastalent Racing Team - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Eastalent Racing Team - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Zes uur ver in de 24 hours of Dubai ligt de Eastalent Racing Team Audi R8 LMS GT3 EVO II op kop van de race, onder meer vanwege een sterke prestatie van Gilles Magnus in zijn eerste stint. De wagen die Magnus deelt met Christopher Haase, Simon Reicher, Markus Winkelhock en Mike Zhou gaat de Herberth Motorsport Porsche 992 GT3 van Ralf Bohn, Daniel Allemann, Alfred Renauer en Robert Renauer vooraf.
Start 24H Dubai 2024
Start 24H Dubai 2024
De Getspeed Mercedes-AMG GT3 Evo van Anthony Bartone, Al Faisal Al Zubair, Dominik Baumann, Martin Konrad en Fabian Schiller, die bij de start de leiding nam ligt momenteel op de derde plaats. De Saintéloc Racing Audi R8 LMS GT3 EVO II #18 van Pierre Kaffer, Elia Erhart, Swen Herberger en Michael Dopplemayr kende al vroeg in de race technische problemen en maakt geen kans meer op de zege. Ook de Mühlner Motorsport Porsche werd al vroeg door pech getroffen.

De Haas RT Audi R8 LMS GT3 EVO II van Mathieu Detry, Stanislav Minski, Thomas Kiefer, Torsten Kratz en Miika Panu was aanvankelijk ook in de voorste gelederen terug te vinden maar is iets teruggevallen en ligt nu achtste algemeen en tweede in de GT3 Am klasse. De Saalocin by Kox Racing Porsche 911 GT3 R van onder meer Tom Boonen doet het goed en bevindt zich op de zestiende plaats, zesde in de GT3 Am. De PROSport Racing Porsche 911 GT3 Cup waarop we Simon Belcaen en Guillaume Dumarey terugvinden bezet de tweede positie in de 992 Am klasse waar de FACH AUTO TECH Porsche van Marc Devis en Nico Verdonck negende ligt. De Red Ant Racing Porsche is tiende bij de Porsche’s 992, maar dat is goed voor de derde plaats in de 992 (Pro) klasse. Tenslotte, de AC Motorsport Audi RS 3 LMS TCR van Kobe Pauwels en verder Vallers/Kaye/Chkondali/Sieljes ligt derde in de TCE klasse en tweede TCR.

Foto's: Creventic
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op zaterdag 27 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons