van der Horst

24H Dubai: GPX Racing pakt thuiswinst - PK Carsport beste in TCX

GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
De Hankook Dubai 24H zitten er op en het is thuisteam GPX Racing Porsche dat met Axcil Jefferies, Julien Andlauer, Frederic Fatien, Mathieu Jaminet en Alain Ferté met de winst ging lopen. Aan de meet had de Porsche een ronde voorsprong op de Audi van WRT, die dankzij een sterke eindstint van Dries Vanthoor richting de tweede plaatsreed en de HRT Bilstein Mercedes. In de TCE-divisie ging de algemene eer richting de CUPRA van Topcar Autosport, maar PK Carsport gaat ook tevreden naar huis met winst in de TCX-klasse.
  • Prospeed Competition
Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Over praktisch heel de race stond er geen maat op GPX Racing, de Porsche nam al snel de leiding over en gad die niet meer af. Achter de Porsche bleef het wel nog interessant met de strijd om de tweede plaats. Die ging voornamelijk tussen HRT Bilstein en WRT, waarbij Dries Vanthoor op het einde zelfs de snelste ronde nog op de tabellen zette. Die strijd eindigde uiteindelijk in het voordeel van het team uit Baudour nadat Maro Engel nog een pitstop moest maken om brandstof te tanken. Hiermee stond Vanthoor samen met Louis Machiels, Kelvin Van der Linde, Benjamin Goethe en Frank Bird op het tweede podiumtrapje. De GRT Grasser Racing Team Lamborghini en de HRT Abu Dhabi Racing Mercedes vervolledigen de top vijf, waarbij die laatste ook de winst in de GT3-Am klasse in ontvangst mocht nemen.

PK Carsport - BMW M2 CS Racing
PK Carsport - BMW M2 CS Racing
Langs Belgische zijde waren er nog een aantal teams die op het podium mochten klimmen. Zo eindigde de PROsport Performance Aston Martin Vantage GT4 van onder meer Rodrigue Gillion, Nico Verdonck en Stéphane Lémeret tweede in zijn klasse achter de ST Racing BMW M4 GT4. Vooral in de TCX-klasse oogde de winst van PK Carsport uitermate sterk. Stienes Longin, Bert Longin, Peter Guelinckx en Stijn Lowette moesten optornen tegen ondermeer de Ginetta G55's en de Cupra DSG van Sally Racing, maar dankzij de vele problemen bij hun tegenstanders klom de BMW M2 CS Racing geleidelijk aan op richting de winst. AC Motorsport miste net het podium met hun twee Audi's die op de plaatsen vier en vijf eindigden, terwijl beide Speedlover Porsches en de QSR Racing Audi TCR moesten opgeven.

Lees ook persbericht HIER.

Foto: 24H Series powered by Hankook, Team WRT & Stienes LonginDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 16 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons