van der Horst

24H Dubai: Herberth Motorsport pakt pole - Porsche palmt eerste startrij in

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Tijdens de kwalificaties van de Hankook 24 Hours of Dubai was het Porsche dat dominant naar voren trad. Sven Müller zette het exemplaar van Herberth Motorsport op pole met een tijd van 1:56.533 en was daarmee +0.140 sec sneller dan Mauro Calamia, die de Porsche van Dinamic Motorsport bestuurde. Opvallend was dat er maar liefst vier wagens van de Duitse constructeur in de top vijf eindigden, alleen Mirko Bortolotti kon zich met de GRT Grasser Racing Lamborghini tussen de Porsche armada wurmen op een derde plaats. Dries Vanthoor nam de kwalificaties voor zich in de WRT Audi, maar kwam niet verder dan een tiende plaats. De Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing VW was primus in de TCE-divisie.
Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Tijdens de openingsfase van de sessie was het een haasje-over springen voor de pole, maar uiteindelijk liet Porsche de beste indruk na met vier wagens in de top vijf, waarbij de tweede Herberth Motorsport Porsche als beste AM geklasseerd was. Net daar achter, op de zesde plaats, eindigde de beste Mercedes, die van HRT. Attempto Racing was de snelste Audi in het veld, maar kwam niet verder dan een achtste plaats, voor de McLaren van Inception Racing by Optimum en dus de WRT Audi. In de GT-klasse kwamen ook een aantal Belgische teams en piloten aan de bak. Zo pakte Speedlover de zevende en achtste plaats in de 991-klasse en geraakte de Aston Martin van ondermeer Nico Verdonck, Rodrigue Gillon en Stéphane Lémeretditmaal niet verder dan de derde plaats bij de GT4's.

Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Bij de TCE's ging de pole naar Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing. De VW Golf TCR reed bijna drie tienden sneller dan de Ginetta G55 van CWS, die op haar beurt de pole in de TCX-klasse nam. Ook hier zijn een aantal Belgische vertegenwoordigers in actie gekomen. Zo eindigden beide AC Motorsport Audi TCR's op respectievelijk de plaatsen vijf en tien, met net daarachter de PK Carsport BMW bestuurd door Stienes Longin en direct daarna de QSR Racing Audi. Vandaag staat er nog een nachttraining gepland en morgen zal de race van start gaan om 12 uur 's middags.

Foto's: Herberth Motorsport - 24H Series powered by Hankook - Team WRTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 14 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons